Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folyamatos védelmet ad a Norton AntiBot

Dotkom

Folyamatos védelmet ad a Norton AntiBot

Valós idejű botészlelő és -eltávolító megoldás.

A Symantec Norton AntiBot a fogyasztók számára készült, valós idejű botészlelő és -eltávolító megoldás, mely folyamatosan ellenőrzi a PC-n futó alkalmazásokat és folyamatokat. Ezzel a meglevő védelmi megoldásokat kiegészítő, további védőréteget nyújt a PC-khez történő jogtalan hozzáférés és azok megrongálása ellen.

„A fogyasztóknak tudniuk kell, hogy közvetlenül belekeveredhetnek a botnetek által elkövetett bűncselekményekbe, ha nem a személyazonosságuk vagy személyes információik ellopása, akkor a nagymértékű bűnös tevékenységet végző, például a levélszemetet vagy adathalászó leveleket tömegesen terjesztő zombi-PC hálózatok részévé válás által.” – mondta Gombás László, a Symantec magyar képviseletének biztonsági szakértője – „Több millióra becsülhető a bottal fertőzött PC-k száma, melyek felhasználóinak nagyon nagy többsége nem is sejti, mi történik a háttérben a saját számítógépén. A Norton AntiBot a fogyasztók biztonságát erősítő és az ilyen alattomos veszélyeket megállító új eszköz.”

A Symantec Security Response a bottal fertőzött számítógépek számának további növekedését észleli. A Symantec internetes veszélyekről szóló legutóbbi jelentésében (XI. szám, 2007. március) a Symantec megállapította, hogy 2006 második felében több mint 6 millió aktív bot létezett, ami körülbelül 30 százalékkal több zombi-számítógépet jelent, mint amennyit az előző hat hónapban észleltek.

„A botnetek hamar a rosszindulatú programok legelterjedtebb, legveszélyesebb és legbosszantóbb fajtájává váltak.” – mondta Rob Enderle, az Enderle csoport vezető elemzője – „Ezeket a hálózatokat egyre inkább hivatásos bűnözők irányítják, akik élvonalbeli technikát használnak a fogyasztók sávszélességének és teljesítményének a megcsapolására, amelyet a nagytömegű levélszemét továbbításától kezdve egészen a leplezetlen azonosságlopásig sok mindenre használnak.”

A múlt vírusaival és férgeivel ellentétben a mai botokra a lopakodás és a dinamizmus jellemző. Titokban települnek a rendszerekre és „zombikká” változtatják azokat. A feltelepült botok a botgazda által folyamatosan küldött új parancsokat hajthatnak végre. Ha helytelen módon távolítják el a botokat, képesek újratelepíteni magukat, így megsemmisítésük különösen bonyolult. A Norton AntiBot – a Symantec állítása szerint – gyökerestől képes bármely, a rendszerben felismert botot vagy más rosszindulatú programot kiirtani.

A Norton AntiBot állandóan bekapcsolt, aktív, viselkedésen alapuló, heurisztikus észlelőrendszert használ. Ez a módszer folyamatosan elemzi a fájlok és alkalmazások viselkedését, így képes a másként észrevehetetlen rosszindulatú programok káros viselkedésének megmutatkozásakor azok nyomon követésére és kiirtására. A Norton AntiBot a meglevő víruselhárító és védelmi programcsomagokat (a Norton AntiVirust, a Norton Internet Security-t és a Norton 360-at) kiegészítő megoldás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés