Connect with us

Hirdetés

technokrata

A letöltők adatai nem kiadhatók

Dotkom

A letöltők adatai nem kiadhatók

Az internet-szolgáltatók nem kötelezhetők a zeneszámok és más szerzői jog által védett anyagok illegális online megosztásával vádolt személyek adatainak átadására – áll az Európai Bíróság közleményében.

Juliane Kokott, az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint a közösségi jog alapján a büntetőügyekkel ellentétben, polgári ügyekben a tagállamok hozhatnak olyan szabályozást, amely alapján megtagadható az internetezők személyes adatainak kiadása – írja az EUvonal.hu.

A kérdés azután merült fel, hogy a telekommunikációs és internet-szolgáltató Telefonica cég elutasította a spanyol zenei és audiovizuális szövetség, a Promusicae kérését, amely olyan IP címekhez kapcsolódó nevek és címek kiadására irányult, ahol a szövetség szerint a KaZaA fájlmegosztó programot használták a szerzői jog által védett zeneszámok illegális megosztására.

Promusicae azért akarta megszerezni a személyes adatokat, hogy jogi eljárást indíthasson a fájlmegosztók ellen. A Telefonica álláspontja szerint azonban ilyen adatokat csak büntetőjogi eljárással, közbiztonsági vagy nemzetbiztonsági üggyel összefüggésben adhat ki.

Az ügyben egy spanyol bíróság fordult az Európai Bírósághoz előzetes döntéshozatalt kérve. A főtanácsnok jogi szakvéleménye nem kötelező érvényű, a végső döntés az év végére várható, mely precedenst teremt majd Európában, ahol számos hasonló ügyben folyik eljárás.Forrás: EUvonal.hu  további hírek az EU-ról



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés