Connect with us

technokrata

Új vezetők irányítják a magyar Avnetet

Dotkom

Új vezetők irányítják a magyar Avnetet

Bartha Péter 2000-ben érkezett a céghez, korábban az IBM-nél az SMB megoldások értékesítője volt, majd az Avnetnél folytatta kereskedőként karrierjét. 2001-től az Avnet kft. kereskedelmi igazgatójaként irányította az IBM- és Sun-termékeket értékesítő csapat munkáját, majd 2004-től Country Managerként az egész magyar leányvállalat operatív feladatait.

Miután áprilisban az Avnet bejelentette, hogy a nemzetközi cég Access divízióját Kurel János alelnök által vezetett divízióba integrálja és a magyar vezető feladatköre kibővül az új szervezet irányításával, ezért a magyar leányvállalatot új menedzserek irányítják.

Bartha ügyvezető igazgatóként a továbbiakban ellátja a magyar Avnet stratégiai és operatív vezetését, a sales tervek, és hardver-szoftver eladások tervezését, végrehajtásának irányítását, valamint a multinacionális vállalat regionális céljainak magyarországi megvalósítását.„Célom, hogy a továbbiakban is megtartsuk, illetve növeljük vezető pozíciónkat az értéknövelt it-disztribúció piacán. Profi sales valamint technikai csapatunkkal olyan pluszértékeket tudunk adni a viszonteladóinknak, gyártóinknak, amiért érdemes az Avnet nevét megjegyezni hosszú távon. Vezetésem alatt megtartjuk és fejlesztjük minőségi oktatási, marketing, demo, szerviz, valamint pénzügyi szolgáltatásainkat és új magyarországi piacokat fogunk feltárni – viszonteladóinkkal együtt” – mondta el kinevezése kapcsán Bartha.

Bihari Balázs, az Avnet új cégvezetője továbbra is a pénzügyi terület irányításáért lesz felelős. A szakember 2001 óta az Avnet kelet-európai pénzügyi igazgatója, és öt kelet-európai ország pénzügyi tevékenységét irányítja. Felelősségi körébe tartozik a cseh, a szlovák, a lengyel, a román és a magyar leányvállatok számviteli, pénzügyi és kontrolling feladatainak vezetése, üzleti jelentések és elemzések készítése az európai és amerikai központnak. Bihari Balázs a magyar iroda cégvezetői pozíciója mellett regionális igazgatóként tovább irányítja a kelet-európai pénzügyi folyamatokat.„Megtiszteltetés és óriási feladat egy amerikai multinacionális vállalat hazai leányvállalatát vezetni. A jövőben stratégiai szinten, hosszú távú kérdésekben kiemelt helyet kap munkámban a pénzügyi irányítás, a cégvezetés – a számok, elemzések tükrében. A magyar cég irányítása mellett felelősségi körömbe tartozik még négy régiós ország pénzügyi vezetése, amely jó rálátást ad majd számomra a térség fejlődésére is” – jelentette ki Bihari.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp