Connect with us

A Microsoftnak nem ártottak meg a hibajavítások

Dotkom

A Microsoftnak nem ártottak meg a hibajavítások

A Microsoft Corp.

7,3 százalékkal, 3,04 milliárd dollárra növelte nettó nyereségét pénzügyi éve június 30-án zárult utolsó negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. Az árbevétel 13 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra kúszott fel. A profit ugyan megegyezett az elemzők várakozásával, ám a pc-piac növekedése nem lendített annyit a Windows Vista értékesítésén, mint sokan várták, ezért az egyesült államokbeli cég részvényeinek árfolyama 2 százalékkal csökkent. A viszonylag jó eredmény ellentétes folyamatok eredője. Míg a társaság irodai és vállalati szoftvereket forgalmazó, illetve online szolgáltatásokat nyújtó divíziója 19-19 százalékkal növelte forgalmát – az utóbbin belül a webes hirdetésekből származó bevételek a várakozásokat messze felülmúlva, 33 százalékkal nőttek –, addig az xBox videojáték-konzol garanciális javítási költségei nyelték a bevételeket és a Vista forgalma csak a cégvezetés várakozásának alsó határát érte el.

A társaság egyik legnagyobb riválisának számító Google Inc. részvényeinek árfolyama 7 százalékkal esett a cég második negyedéves jelentésének közzétételét követően, mivel az elemzők szerint a nagy nyereségnövekedést semmissé teszi a létszám, s ezzel a bérköltségek gyors bővülése. A nettó profit éves összehasonlításban 28 százalékkal, 925 millió dollárra nőtt, ám az első negyedévi 1 milliárdhoz képest kissé csökkent. A Google hirdetőinek reklámjait megjelentető partnereknek fizetendő jutalékok nélkül számolt árbevétel 63 százalékkal, 2,72 milliárd dollárra bővült. Eközben a létszám három hónap alatt 13 százalékkal ugrott meg, és a társaság kétszeresére növelte k+f kiadásait. Egy elemző szerint „ezek a pasik úgy költekeznek, mint a részeg tengerészek”, ám a cégvezetés úgy véli, hosszabb távon megtérülnek a jó szakemberek megszerzésébe és a fejlesztésbe fektetett összegek.

Magához tér az AMD?A világ második legnagyobb mikroprocesszor-gyártója, az amerikai AMD Inc. 13 százalékkal növelte árbevételét az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Ezt annyira pozitívan értékelték a befektetők, hogy a cég részvényeinek árfolyama 2 százalékkal nőtt, annak ellenére, hogy a tavalyi 88,9 millió dolláros nyereség után 600 millió dollár veszteséggel zárult a negyedév. Ez utóbbi fő oka, hogy a társaság késhegyig menő árversenybe bonyolódott a piacvezető Intellel. Elemzői értékelések szerint az AMD még mindig bajban van, ám a sokak által vártnál nagyobb lendülettel kezd feltápászkodni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom