Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SAP a Novell SUSE Linuxot ajánlja

Dotkom

Az SAP a Novell SUSE Linuxot ajánlja

Az SAP és a Novell bejelentették, hogy kibővítik jelenlegi együttműködésüket: közösen biztosítanak támogatást az SAP-alkalmazásokat Novell SUSE Linux Enterprise Server (SLES) rendszerén futtató ügyfeleik számára.

Az SAP és a Novell friss bejelentése szerint az SAP-alkalmazásokat SLES rendszeren futtató ügyfelek mostantól egyetlen támogatási belépési ponttal rendelkeznek az operációs rendszertől az alkalmazásokig, így számukra egyszerűbbé válik a támogatási problémák megoldása, illetve csökken a teljes birtoklási költség. A Novell által biztosított „SLES Priority Support for SAP applications” (SLES elsőbbségi támogatás SAP-alkalmazásokhoz) karbantartási és támogatási csomag már elérhető, és az SAP-alkalmazások teljes életciklusának kezeléséhez az SAP Solution Manager alkalmazáskezelő megoldással az SAP globális támogatási központjába integrálható.

A megállapodással az SAP célja továbbra is az, hogy megfelelő támogatási rendszert biztosítson a nyílt szabványokra épülő, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftvereket futtató ügyfelek számára. Mi több, az SAP és a Novell a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy a SLES rendszert tovább optimalizálják az SAP-alkalmazásokhoz, beleértve az SAP NetWeaver és az SAP Business Suite megoldásokat is. A megállapodás szerint az SAP a SLES platform használatát ajánlja az SAP-alkalmazásaikat Linux rendszerre telepítő ügyfelei számára. Az SAP Business Suite és a SLES kombinációja biztosítja az SAP-alkalmazások felügyeletét a vegyes, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftverkörnyezetekben – olvasható az együttműködő felek közleményében.„Az ügyfelek választási lehetőséget szeretnének, és mivel legtöbbjük heterogén, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftvereket egyaránt tartalmazó informatikai környezeteket használ, valós az igény egy gördülékenyebb szolgáltatási és támogatási rendszer kialakítására. Az SAP hosszú ideje elkötelezett a nyílt forráskódú közösség felé, beleértve a kulcsfontosságú technikai szabványokat biztosító szervezetekkel végzett közös munkát a kereskedelmi szoftverekkel való együttműködés érdekében. A Novellel kötött megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy hosszú távú támogatási és karbantartási stratégiát alakítson ki az SAP-alkalmazásokat Linux rendszerre telepítő vállalatok számára” – jelentette ki Gerhard Oswald, az SAP AG igazgatótanácsának globális szolgáltatási és támogató tevékenységéért felelős tagja. „A megállapodás jó példa arra, hogy két iparági vezető vállalat az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva köt megállapodást. Az SAP és a Novell egyaránt úgy vélik, hogy az ügyfeleknek olyan átfogó, az operációs rendszertől az alkalmazásokig terjedő szoftvermegoldásokra van szükségük, amelyhez integrált forrású technikai támogatást vehetnek igénybe, használatukkal pedig egyszerűsíthetik informatikai környezetüket és csökkenthetik a költségeket. A SLES az SAP által is ajánlott Linux-disztribúció, és az SAP-alkalmazások belső fejlesztő platformja, amelynek további optimalizálásával biztosítható az a teljesítmény, megbízhatóság és skálázhatóság, amelyet az ügyfelek az SAP-műveletek futtatásakor igényelnek” – nyilatkozta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója.

Az SAP és a Novell a jövőben közösen dolgoznak a SLES rendszer további optimalizálásán az SAP-alkalmazások környezeteként. A két szállító munkakapcsolatának komoly múltja van: a SLES az SAP-alkalmazások egyik fő fejlesztői platformja, amely az infrastruktúra skálázható részeként az SAP fejlesztői hálózatán (SDN) keresztül érhető el. A SLES skálázhatóságát kihasználva – amely lehetőséget nyújt az akár 1024 processzor és a 10 terabájt méretet meghaladó fizikai memória használatára is – a Novell és az SAP olyan Linux-alapú megoldást kínálnak, amely megfelel a kritikus fontosságú üzleti folyamataikat SAP-alkalmazásokon futtató ügyfelek magas szintű elvárásainak.

A Novell és az SAP munkakapcsolatának komoly múltja van: a SUSE Linux Enterprise Server eddig is az SAP-alkalmazások egyik fő fejlesztői platformja volt. A két szállító mostani együttműködésük keretében olyan integrált és támogatott Linux-alapú megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek a kritikus fontosságú üzleti folyamataikat SAP-alkalmazásokon futtató ügyfelek magas szintű elvárásainak.

Novell – SAP LinuxLab közös fejlesztésA Novell a közelmúltban jelentette be SUSE Linux Enterprise 10 magas rendelkezésre állású tárolóeszköz-felügyeleti megoldásának elérhetőségét az SAP NetWeaver és a mySAP Business Suite rendszerekhez. A Novell és az SAP LinuxLab által közösen kifejlesztett, nyílt forráskódú elemekből felépülő termék az adatok védelme mellett biztosítja a vállalatok zökkenőmentes működését, ezáltal csökkenti a költségeket és leegyszerűsíti az adattároló-kezelést. A SUSE Linux Enterprise minősített magas rendelkezésre állású tárolóeszköz-felügyeleti megoldásáról a http://www.novell.com/sap weboldalon talál további információt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés