Connect with us

technokrata

Már megint rossz az egyik Windows frissítés?

Dotkom

Már megint rossz az egyik Windows frissítés?

Patch-panaszok.

A múlt héten számoltunk be a Microsoft szokásos patch-csomagjának megjelenéséről (bővebben itt). Ezzel együtt érkezett meg az MS07-040 sorszámot viselő, a .Net hibáját javító frissítés is, amely – a beszámolók szerint – több felhasználó számára is problémákat okozott. Az Internet Storm Centre jelentése szerint a patch ugyan nem vált ki katasztrofális állapotot a rendszerben, csak felülír bizonyos beállításokat, és ez lehet a gond oka. Egyes felhasználók arról panaszkodnak, hogy még csak fel sem tudják telepíteni a frissítést.

Volt olyan, aki ennél rosszabbul járt – az update installálódott a rendszerére, majd ezt követően általános lassulást tapasztalt, furcsa dolgok történtek az egérvezérléssel, illetve néhány internetezőnek a Windows egyszerűen elfelejtette bizonyos hardveres beállításait (a cikkíró is tapasztalta a lassulás jelenségét: Windows Vista alatt, a rendszerfrissítést követően egyes játékok elindulási ideje a duplájára nőtt). A Slashdot egyik írója szerint a probléma az mscorsvw.exe processzben rejlik, ez felel a .Netes komponensek újrafordításáért, miután a patch letöltődött. A folyamatnak a háttérben kell futnia, ennek ellenére néha akár 100 százalékos használtságra is kihajthatja a processzort.

Hivatalos Microsoft állásfoglalás még nincs az ügyben – a felhasználók viszont csapdába kerültek. A frissítés telepítésének elhagyásával ugyan elkerülhetők ezek a problémák, viszont az update kritikus minősítést kapott Redmondtól, vagyis komoly biztonsági rést jelent a rendszerben – tehát nem tanácsos kihagyni az installálást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp