Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már megint rossz az egyik Windows frissítés?

Dotkom

Már megint rossz az egyik Windows frissítés?

Patch-panaszok.

A múlt héten számoltunk be a Microsoft szokásos patch-csomagjának megjelenéséről (bővebben itt). Ezzel együtt érkezett meg az MS07-040 sorszámot viselő, a .Net hibáját javító frissítés is, amely – a beszámolók szerint – több felhasználó számára is problémákat okozott. Az Internet Storm Centre jelentése szerint a patch ugyan nem vált ki katasztrofális állapotot a rendszerben, csak felülír bizonyos beállításokat, és ez lehet a gond oka. Egyes felhasználók arról panaszkodnak, hogy még csak fel sem tudják telepíteni a frissítést.

Volt olyan, aki ennél rosszabbul járt – az update installálódott a rendszerére, majd ezt követően általános lassulást tapasztalt, furcsa dolgok történtek az egérvezérléssel, illetve néhány internetezőnek a Windows egyszerűen elfelejtette bizonyos hardveres beállításait (a cikkíró is tapasztalta a lassulás jelenségét: Windows Vista alatt, a rendszerfrissítést követően egyes játékok elindulási ideje a duplájára nőtt). A Slashdot egyik írója szerint a probléma az mscorsvw.exe processzben rejlik, ez felel a .Netes komponensek újrafordításáért, miután a patch letöltődött. A folyamatnak a háttérben kell futnia, ennek ellenére néha akár 100 százalékos használtságra is kihajthatja a processzort.

Hivatalos Microsoft állásfoglalás még nincs az ügyben – a felhasználók viszont csapdába kerültek. A frissítés telepítésének elhagyásával ugyan elkerülhetők ezek a problémák, viszont az update kritikus minősítést kapott Redmondtól, vagyis komoly biztonsági rést jelent a rendszerben – tehát nem tanácsos kihagyni az installálást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés