Connect with us

technokrata

A bécsi közigazgatás SAP-val erősít

Dotkom

A bécsi közigazgatás SAP-val erősít

Bécs városa az SAP ERP segítségével emeli a közszolgáltatások színvonalát 1,7 millió lakosa számára – jelentette be az SAP a 2007. május 14. és 16 között megtartott nemzetközi ügyfél-konferenciáján, a SAPPHIRE’07 Viennán. A konferencián bemutatták: hogyan lehetséges „üzleti gyorsulást” elérni az SAP segítségével.

Az SAP AG bejelentette, hogy Bécs városa az SAP ERP-t választotta egy költséghatékonyabb pénzügyi menedzsment rendszer megvalósítására. A bécsi közigazgatási rendszer Európa egyik legnagyobb számítógépes hálózatával rendelkezik, amely 30 ezer alkalmazottat köt össze az 1,7 millió lakos kiszolgálására. A város elektronikus számlázási rendszerének alapját az SAP NetWeaver Process Integration képezi. Ez a számviteli modernizációs projekt a legfrissebb a bécsi közigazgatás és az SAP 1999-ig visszanyúló kapcsolatában.„Alapos elemzőmunka eredményeképpen választottuk az SAP-t. A szoftver biztosítja számunkra, hogy teljes gőzzel haladjunk előre a digitális korban, lecserélve a munkaerő-igényes kötegelt feldolgozást egy automatizált könyvelési rendszerre. A korábban két dolgozó által egy egész napon át végzett folyamatok, most egy központosított webalapú rendszerbe kerülnek, amely automatikusan meghatározza és elvégzi a szükséges frissítéseket” – mondta el Bernd Wünschek, Bécs városának az SAP-fejlesztésért felelős stratégiai vezetője.

Bécs még 1999-ben döntött úgy, hogy az SAP-t használja kontrolling, anyaggazdálkodási, értékesítési és disztribúciós feladatainak elvégzésére. Ezt követően határozták el, hogy az SAP ERP Financialst alkalmazzák a város teljes, papírmentes pénzügyi rendszerének kiépítésére, amely a becslések szerint évente mintegy 1,6 millió számlát kezel. Bécs azt tervezi, hogy fokozatosan a város beszállítói számlázása nagy részének kezelését is áthelyezi ebbe az SAP-installációba – olvasható az üzletiszoftver-gyártó közleményében.

Az SAP NetWeaver az az egységes technológiai platform, amelyre a bécsi közigazgatás alapozza szabványosított, optimalizált adminisztrációs folyamatait. Az SAP NetWeaver Process Integration, amely az SAP NetWeaver Exchange Infrastructure továbbfejlesztett változata, kezeli a beszállítók számláinak automatikus disztribúcióját és a teljes folyamatot. A beszállítók egy webportálon keresztül csatlakozhatnak a város elektronikus könyvelési rendszeréhez, amely könnyen kezelhető grafikai felülettel rendelkezik. Az SAP szoftvere támogatja a különböző számlázási formákat, és tartalomalapú továbbítást tesz lehetővé, amely megkönnyíti a számla címzettjének azonosítását. A szoftver validálja az aláírásokat, és az előre meghatározott kritériumok alapján archiválja a számlákat. A könyvelési részleg olyan minőségbiztosítási rendszert fejlesztett ki, amelyben a kiválasztott dolgozó tanúsítja a végrehajtási naplót.„Boldogok vagyunk, hogy az SAP többezres ügyfél-konferenciájának helyet adó város az SAP-t választotta, hogy az informatikából adódó előnyöket maximalizálva, csökkentse a költségeket és magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtson lakosai számára” – nyilatkozta Tom Shirk, az SAP Global Public Services elnöke.

SAP for Public SectorAz SAP for Public Sector átfogó alkalmazásaival a kormányok és az állami intézmények továbbfejleszthetik pénzügyi működésüket, növelhetik folyamataik hatékonyságát és átláthatóságát, valamint javíthatják az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások színvonalát. A 70 országban több mint 1320 kormányzati ügyfelet kiszolgáló SAP a közszférában használt nagyvállalati szintű üzleti alkalmazások vezető szállítója – olvasható az SAP közleményében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp