Connect with us

Hirdetés

technokrata

A bécsi közigazgatás SAP-val erősít

Dotkom

A bécsi közigazgatás SAP-val erősít

Bécs városa az SAP ERP segítségével emeli a közszolgáltatások színvonalát 1,7 millió lakosa számára – jelentette be az SAP a 2007. május 14. és 16 között megtartott nemzetközi ügyfél-konferenciáján, a SAPPHIRE’07 Viennán. A konferencián bemutatták: hogyan lehetséges „üzleti gyorsulást” elérni az SAP segítségével.

Az SAP AG bejelentette, hogy Bécs városa az SAP ERP-t választotta egy költséghatékonyabb pénzügyi menedzsment rendszer megvalósítására. A bécsi közigazgatási rendszer Európa egyik legnagyobb számítógépes hálózatával rendelkezik, amely 30 ezer alkalmazottat köt össze az 1,7 millió lakos kiszolgálására. A város elektronikus számlázási rendszerének alapját az SAP NetWeaver Process Integration képezi. Ez a számviteli modernizációs projekt a legfrissebb a bécsi közigazgatás és az SAP 1999-ig visszanyúló kapcsolatában.„Alapos elemzőmunka eredményeképpen választottuk az SAP-t. A szoftver biztosítja számunkra, hogy teljes gőzzel haladjunk előre a digitális korban, lecserélve a munkaerő-igényes kötegelt feldolgozást egy automatizált könyvelési rendszerre. A korábban két dolgozó által egy egész napon át végzett folyamatok, most egy központosított webalapú rendszerbe kerülnek, amely automatikusan meghatározza és elvégzi a szükséges frissítéseket” – mondta el Bernd Wünschek, Bécs városának az SAP-fejlesztésért felelős stratégiai vezetője.

Bécs még 1999-ben döntött úgy, hogy az SAP-t használja kontrolling, anyaggazdálkodási, értékesítési és disztribúciós feladatainak elvégzésére. Ezt követően határozták el, hogy az SAP ERP Financialst alkalmazzák a város teljes, papírmentes pénzügyi rendszerének kiépítésére, amely a becslések szerint évente mintegy 1,6 millió számlát kezel. Bécs azt tervezi, hogy fokozatosan a város beszállítói számlázása nagy részének kezelését is áthelyezi ebbe az SAP-installációba – olvasható az üzletiszoftver-gyártó közleményében.

Az SAP NetWeaver az az egységes technológiai platform, amelyre a bécsi közigazgatás alapozza szabványosított, optimalizált adminisztrációs folyamatait. Az SAP NetWeaver Process Integration, amely az SAP NetWeaver Exchange Infrastructure továbbfejlesztett változata, kezeli a beszállítók számláinak automatikus disztribúcióját és a teljes folyamatot. A beszállítók egy webportálon keresztül csatlakozhatnak a város elektronikus könyvelési rendszeréhez, amely könnyen kezelhető grafikai felülettel rendelkezik. Az SAP szoftvere támogatja a különböző számlázási formákat, és tartalomalapú továbbítást tesz lehetővé, amely megkönnyíti a számla címzettjének azonosítását. A szoftver validálja az aláírásokat, és az előre meghatározott kritériumok alapján archiválja a számlákat. A könyvelési részleg olyan minőségbiztosítási rendszert fejlesztett ki, amelyben a kiválasztott dolgozó tanúsítja a végrehajtási naplót.„Boldogok vagyunk, hogy az SAP többezres ügyfél-konferenciájának helyet adó város az SAP-t választotta, hogy az informatikából adódó előnyöket maximalizálva, csökkentse a költségeket és magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtson lakosai számára” – nyilatkozta Tom Shirk, az SAP Global Public Services elnöke.

SAP for Public SectorAz SAP for Public Sector átfogó alkalmazásaival a kormányok és az állami intézmények továbbfejleszthetik pénzügyi működésüket, növelhetik folyamataik hatékonyságát és átláthatóságát, valamint javíthatják az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások színvonalát. A 70 országban több mint 1320 kormányzati ügyfelet kiszolgáló SAP a közszférában használt nagyvállalati szintű üzleti alkalmazások vezető szállítója – olvasható az SAP közleményében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés