Connect with us

technokrata

Ellopott pénzünkből adakoznak az online csalók

Dotkom

Ellopott pénzünkből adakoznak az online csalók

Szó sincsen modernkori Robin Hoodokról.

A Symantec érdekes trendet figyelt meg az internetes hitelkártyacsalásoknál. A csalók jótékony célokra adományoznak pénzösszegeket. Mindezt azért teszik, hogy kipróbálják, valóban használhatók-e azok az eltulajdonított kártyák, amelyek adatait adják-veszik az interneten. Gyakran nehézségbe ütközik úgy leellenőrizni a bankkártyákat, hogy ne hívják fel magukra a figyelmet, és ne azonosítsák be, hogy a kártya lopott vagy érvénytelen.

A bankkártyatolvajok úgy győződnek meg a kártyák hitelességéről és használhatóságáról, hogy jótékony célokra ajánlanak fel pénzt. Több, kisebb összegű adományt juttatnak el különböző szervezetekhez, köztük az olyan nagyobbakhoz is, mint a Vöröskereszt, így be tudják azonosítani a kártya érvényességét a tranzakció sikerességén keresztül.

Úgy tűnik, számtalan tényező is arra mutat, hogy ez a módszer egyre népszerűbb lesz a jövőben. Ennek egyik oka, hogy a bankok viselkedés alapú védelmi rendszerei kevésbé figyelik az adományozás céljából folytatott tranzakciókat. A legális adományozások sem számítanak hétköznapi tevékenységnek, így viszonylag nehéz meghatározni azokat a jellemzőket, amelyek alapján egy ilyen tranzakció esetleg felkelthetné a figyelmet. Mindezeket figyelembe véve nem meglepő, ha ez a trend a jövőben egyre inkább jellemzővé válik. Egyetlen pozitívumnak talán az tekinthető, hogy az eltulajdonított pénz egy része jótékony célokat szolgál.

A Symantec nemrégiben kiadott, júniusra vonatkozó spam tevékenységeket elemző jelentése szerint a szélhámos (scam) és csaló spamek számában észrevehető növekedés tapasztalható, együttes arányuk márciusban még csak 9 százalék volt, júniusra azonban elérte a 14 százalékot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek