Connect with us

Mit tehetünk SMS-ben érkező spamek és mobiltelefonos vírusok ellen?

Dotkom

Mit tehetünk SMS-ben érkező spamek és mobiltelefonos vírusok ellen?

Ha nem akarjuk, hogy telefonunkat is elárassza a szemét…

Ma még egyáltalán nem vehető általánosnak, hogy az okostelefonokat olyan mértékben árasztanák el a digitális kártevők, nem kívánt üzenetek, mint asztali PC-nket. Annak érdekében, hogy ebből a jövőben se származzon hátrányunk, már most is lehetőség nyílik különböző védelmi szoftverek telepítésére. A Symantec például nemrég jelentette be Norton Smartphone Security Premier Edition szoftverének nyilvános bétaváltozatát – ezt bárki kipróbálhatja, aki olyan mobil eszközzel rendelkezik, ami eleget tesz néhány feltételnek. Ezek: Windows Mobile 5.0 PocketPC 4,5 MB-nyi tárhellyel, vagy Windows Mobile 5.0 Smartphone 4,2 MB-nyi szabad tárterülettel.

Mire képes a sárga-fekete vállalat alkalmazása? Például antivírus védelemre – a háttérben futó alkalmazás a felhasználó számára nem zavaró módon igyekszik megóvni a telefon vírusmentességét. Ellátták antispam megoldással is, amelyet a nem kívánt rövid üzenetek (SMS) kiiktatására lehet használni. A szoftver képes egy spam könyvtárba mozgatni az általa szemétnek minősített üzeneteket, de akár rögtön törölheti is őket.

Beépített tűzfallal is rendelkezik, amely mind a be-, mind a kimenő adatforgalmat felügyeli. Megakadályozza a behatolók számára, hogy adatot tulajdoníthassanak el, illetve ha valamilyen kártevő mégiscsak bejutott a telefonra, akkor annak további szaporodását is igyekszik meggátolni. Emellett automatikus titkosítással is védi a felhasználó adatait – a My Documents tartalmát minden kijelentkezés után levédi. Hasonló célokat szolgál a jelszóvédelem, amely a készülék ellopása után óvja a fontos információkat az illetéktelenek elől.

Arról nem esett szó, hogy a háttérben futó alkalmazás mennyivel több fogyasztást, vagyis mennyivel kevesebb készenléti és beszélgetési időt eredményez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom