Connect with us

technokrata

A Google ringbe száll a Microsofttal

Dotkom

A Google ringbe száll a Microsofttal

A Google szemet vetett a Microsoft egyik privilégiumára, meg szeretné venni az e-mail biztonságra és adatkezelésre szakosodott Postini céget 625 millió dollárért.

A hétfőn nyilvánosságra hozott megállapodás alátámasztani látszik a Google arra irányuló tervét, hogy felveszi a versenyt a szoftverforgalmazás terén a Microsofttal és a hasonló nagy kaliberű cégekkel.

A bevétele túlnyomó többségét a keresési eredmények mellé elhelyezett reklámokból szerző Google nagy hangsúlyt fektet a gyorsan növekvő szoftverüzletére.

Ennek a stratégiának a részeként a Google saját üzleti szoftver-csomagját reklámozza a meglévő e-mail rendszerekkel és más programokkal szemben. A Google Apps elnevezésű programcsomag része a Gmail szolgáltatás, egy on-line naptár valamint olyan dokumentum-olvasó és szerkesztő programok, melyek képesek a Microsoft Word és Excel által szerkesztett dokumentumok módosítására.

A levélszemét és a vírusok kiszűrésére, és az e-mailek előírások szerinti nyilvántartására szakosodott termékeket gyártó, magánkézben lévő Postini megszerzésével a Google tett még egy lépést, hogy meggyőzze, ügyfeleit az általa ajánlott szoftverek biztonságáról.

Amennyiben megvalósul, az üzlet a Google történetének harmadik legjelentősebb vétele lenne a DoubleClick 3,1 milliárd dolláros és a YouTube 1,65 milliárd dolláros megvétele után.

Google próbálkozásai, hogy betörjenek a 2,5 milliárd dolláros üzleti e-mail piacra egyelőre nem többek, mint próbálkozások. A cég kimutatásai alapján több mint 100 000 vállalat használja a Google Apps-t, de hogy hányan veszik igénybe az évi 50 dolláros fizetett verziót, arról nem szólnak a számok.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák