Connect with us

Dotkom

Hírchipegető

Drajkó a Microsoft Magyarország élén
A Microsoft bejelentette, hogy Drajkó Lászlót nevezik ki a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatójának.

Örömmel térek vissza a magyar informatikai iparágba mint a Microsoft Magyarország vezetője. Célkitűzéseim közé tartozik a vásárlók igényeinek való megfelelés, a partneri kapcsolatok erősítése és az, hogy tovább növekedjen a Microsoft magyar gazdasághoz való hozzájárulása – nyilatkozta a frissen kinevezett vezető, aki szeptember 15-én foglalhatja el pozícióját. Drajkó László korábban a Novellnél, a Compaqnál és az Axelerónál töltött be vezetői pozíciókat. Most a Graphisoft nemzetközi disztribúciós csatornájának értékesítési igazgatói posztját cserélte fel a Microsoftnál vezetői beosztásra.

Blogtelefont mutatott be a SamsungA Samsung Electronics bemutatta új, SGH-L760-ra keresztelt 3G-s mobiltelefonját, amely a netfüggő mobilfelhasználók számára biztosít különleges szolgáltatásokat. A gyártó szerint „cool” 3G-s szétcsúsztatható készülékben megtalálhatók a legnépszerűbb funkciók, mint például egy 2 megapixeles kamera, egy RSS (Really Simple Syndication) olvasó, FM-rádió, a legújabb zenehallgatási lehetőségek és további szórakoztató funkciók. A készülék segítségével a technofil felhasználók számítógép nélkül is folyamatosan írhatják blogjukat. A multifunkciós telefon lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármikor egyetlen kattintással frissítse blogját vagy fényképeket töltsön fel. A magyarországi Samsung-funoknak szeptember elejéig kell kibírniuk, hogy megvehessék álmaik készülékét.

Pezseg az élet a Xeroxnál2007. június 20-tól Pach Gabriella tölti be a Xerox Magyarország Kft. hr-menedzseri pozícióját. Hatásköre Magyarországon kívül Szlovéniára és Horvátországra is kiterjed. A szakember közgazdász és jogi szakokleveles közgazdász diplomáját a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen (ma Pécsi Tudományegyetem) szerezte. Pach Gabriella ezt megelőzően a British–American Tobacco Hungary pécsi gyárának hr-osztályát vezette. A Xerox Kft. korábbi hr-menedzsere, Markovits Dóra 2007. július 1-jétől regionális tréningvezetőként folytatja pályafutását a vállalatnál. A szakember hatásköre a Magyarországot, Horvátországot, Szlovéniát, Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot, Törökországot és Izraelt felölelő úgynevezett CIT-régióra terjed ki. Markovits hr-diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vezetőképző Intézetében, tolmács és szakfordító diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Az újonnan kinevezett vezető 10 éve dolgozik a Xeroxnál hr-területen, ahol 1999-ben lett a humánerőforrás-osztály vezetője.

P2P: Belgium elveszettA Belga Írók, Zeneszerzők és Kiadók Szövetsége (SABAM) fontos jogi csatát nyert annak a vitának a keretében, amelyben jogi ellenfele a Tiscali internetes szolgáltató, a közelmúltban Scarlet Extended Ltd. nevet felvett cég. A 2007. június 29-i ítélet értelmében a Brüsszeli elsőfokú bíróság elrendelte, hogy az internetes szolgáltató alkalmazza a szakértő által javasolt technikai megoldások egyikét annak érdekében, hogy megakadályozza az internetezőket a SABAM zenei repertoárjának a fájlmegosztó (P2P) szoftverek segítségével történő illegális letöltésében. Az ítélet precedensértékűnek bizonyulhat – olvasható az ASVA, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány közleményében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom