Connect with us

technokrata

Biztonságosabb e-mailezés – a Google megint bevásárolt

Dotkom

Biztonságosabb e-mailezés – a Google megint bevásárolt

Röpködnek a százmilliók, közben pedig óriásira hízik a Google. Árt-e ez nekünk, vagy inkább használ?

Rövid távon mindenképpen előnyösebb, hogy a Google olyan különálló cégeket, szolgáltatásokat vásárol fel, amelyeket egységes kínálatába illesztve hatékonyabb és biztonságosabb lehetőségeket kínálhat az internetezőknek. Ez utóbbira példa a minap bejelentett Postini akvizíció, melyre mintegy 625 millió dollárért tette rá a kezét az amerikai óriásvállalat. A lassan Microsoft-kapitalizációjú cég legújabb szerzeménye ugyanis egy olyan cég, amely biztonsági és titkosítási szolgáltatások fejlesztésével foglalkozott, elsősorban az azonnali üzenetküldés, az e-mailek és más, hasonló kommunikációs csatornák védelme érdekében.

Mindez pedig jól jön a Google-nek is, hiszen ezekben a témákban egyre inkább érdekeltté válik (még ha a német Gmailt nemrég bukta is a cég). A Postini pedig azért tűnt ideális választásnak, mert már kipróbált, bejáratott vállalatról volt szó: több mint 35 ezer üzleti kapcsolatot és több mint 10 millió ügyfelet tudhatott magáénak. Illetve most már a Google-nek.

A kaliforniai vállalat szerint a Postini szolgáltatásinak megszerzésével lehetősége nyílik további hostolt szolgáltatások létrehozására. Olyanokra, mint amilyen például a Google Apps alkalmazáscsomag – ez magában foglalja a Gmailt, a Calendart és a Talkot. Az első e-mailezésre, az utolsó azonnali üzenetek küldésére és fogadására használható, a középsőt nyilván nem kell részletezni. Ezeknek a lehetőségeknek a bővítésével a Google egyre közelebb kerülhet ahhoz, hogy a Microsoft kínálta szolgáltatások dominanciáját megtörje. A Google Apps-et például napjainkban több mint 100 ezer üzleti vállalkozás használja valamilyen szinten.

Visszatérve a felvásárlásra: leányvállalatként fog tovább élni a Postini az akvizíció lezárultát követően, közölte az amerikai cég. Erre nagyjából a harmadik negyedév végére kerülhet sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle