Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gazdát cserélt a magyar Tele2

Dotkom

Gazdát cserélt a magyar Tele2

A Tele2 AB svéd távközlési konszern hétfőn Stockholmban bejelentette, hogy eladta magyarországi vonalas szolgáltatását a HTCC-nek (Hungarian Telephone and Cable Corp.

). A svéd társaság mintegy 40 millió svéd korona bevételhez jut az eladás révén. (Egy svéd korona hozzávetőleg 27 forint). Az ügyletet a magyar versenyhatóság jóváhagyása után véglegesítik – közölték. A Tele2 Magyarország 2007. május végén mintegy 490 ezer vonalas telefonfelhasználót szolgált ki, a cég árbevétele 2006-ban 374 millió svéd koronának, EBITDA vesztesége pedig 31 millió koronának megfelelő összeg volt. A Tele2 átalakítási tervének megfelelően távozik Magyarországról és tevékenysége középpontjába azokat a piacokat állítja, amelyeken pozíciói erősebbek és kedvezőbb a jövedelmezősége.

A Tele2 2004 áprilisában jelent meg a magyar piacon, kezdetben csak az akkori Matáv (ma Magyar Telekom) szolgáltatási területén kínált fő konkurensénél kedvezőbb tarifákat. Idővel a helyi koncessziós telefontársaságok területén is megvetette lábát, sőt később már a vezetékes telefónia piacán túl a betárcsázós internetszolgáltatásba is belevágott. Eközben a HTCC folyamatosan erősítette pozícióját, az egykori helyi koncessziós társaság 2004 őszén megszerezte az alternatív távközlési céget, a PanTelt, ez év elején pedig bejelentette, hogy felvásárolja az Invitelt, egy másik helyi koncessziós céget. Mindezekkel együtt mára a HTCC-csoport a Magyar Telekom után a második legjelentősebb vezetékes távközlési szolgáltatás. (A HTCC konszolidációjának is köszönhetően ma már csak a Monortel maradt az egykori öt helyi koncessziós társaságból). Martin Lea, a HTCC elnök-vezérigazgatója az ügylet kapcsán kiemelte: „A második legnagyobb, ám relatíve kis szolgáltató vagyunk, így ügyfélbázisunk növelése elengedhetetlen ahhoz, hogy tovább tudjuk fejleszteni szolgáltatásportfóliónkat, folyamatosan javítsuk versenyképességünket.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés