Connect with us

Átverések, támadások az iwiwen?

Dotkom

Átverések, támadások az iwiwen?

A Panda Software elemzése szerint nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan vírustámadások és pénzügyi átverések melegágyává válhatnak olyan közösségi oldalak, mint az iwiw vagy a MyVIP.

A Panda Software szakemberei alig egy hete újabb, a MySpace-en keresztül terjesztett vírusra bukkantak. A korábban Sony védett CD-i kapcsán hírhedtté vált, rootkit-technológiát használó, igen veszélyes programok a zenészek és zenekarok által favorizált közösségi oldalt egyfajta ugródeszkának használva villámgyorsan elterjedtek az internetezők körében.

A Panda szakemberei ezzel kapcsolatban figyelmeztetnek: a kiberbűnözők egyre inkább áttérnek az ilyen jellegű támadásokra, így nagy a valószínűsége, hogy a következő célpontok a jóval “általánosabb” közösségi oldalak lesznek, mint amilyen az iwiw, vagy a MyVIP. Az ilyen oldalak forgalma óriásira nőtt az utóbbi két évben; az eleinte “rendeltetésszerűen” használt oldalakon azóta szinte mindennaposak a fél-legális adatgyűjtések (cégek, szervezetek “ismerősgyűjtése” az iwiwen) – a vírusok terjesztése csak a következő lépcsőfok.

A terroristák is a legzsúfoltabb helyeken robbantanak, hogy maximalizálják az áldozatok számát – véli Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi ügyvezetője. Szerinte itt a kiberbűnözők a terroristák, a vírus a bomba, és az IWIW tagadhatatlanul az egyik “legzsúfoltabb” hely a világhálón.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom