Connect with us

technokrata

Hibás Windows XP, Vista, 2000, Excel

Dotkom

Hibás Windows XP, Vista, 2000, Excel

Hat javítás hoz gyógyírt a sérülékenységekre.

A Microsoft arról számolt be, hogy a jövőhét kedden kibocsátani tervezett patch-csomag hat kritikus sebezhetőséget iktat ki, melyek közül három kritikus minősítést kapott. Ezek a következőket érintik: Excel, Windows 2000 Service Pack 4 és .Net framework. Kettő fontos besorolású hiba is megszűnik, melyek az Office Publisher komponensét és a Windows XP Professionalt érintik; illetve egy Windows Vistában meglevő mérsékelten fontos sebezhetőség is kiiktatásra kerül.

Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom