Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eladja horvát leányát a Synergon

Dotkom

Eladja horvát leányát a Synergon

A Synergon értékesíti horvát leányvállalatában, a SPAN d.o.o-ban fennálló, 68,11 százalékos befolyást biztosító részesedését – olvasható a BÉt-en megjelent közleményben.

A Synergon a mai napon szerződést kötött a Span társasággal, mint vevővel a Synergon Span d.o.o.-ban fennálló 68,11 százalék mértékű részesedésének eladásáról. Az adásvételi szerződés aláírásáig a horvát leányvállalat maradéktalanul visszafizette a Synergon által a korábbi években nyújtott valamennyi tagi hitelt és kamatait, amelynek eredményeként 766 895 dollár folyt be a Synergon-hoz, amelyen kívül további 5 millió horvát kunának megfelelő euróösszeg kerül vételárként megfizetésre a Synergon részére 3 munkanapon belül. Az üzletrész eladása az értékesítésre kerülő leányvállalati részesedés 2007. I. negyedévi könyv szerinti értékét alapul véve mintegy 30 millió forint összegű pénzügyi nyereséget jelent a társaság részére.

A horvát leányvállalat – azt követően, hogy a Synergon 2000-től kezdődően megszerezte a fenti részesedést – nem tudott tartósan nyereséges működést produkálni. A horvátországi piac, méreténél fogva sem tette lehetővé hogy a Span mutatói a Synergon által elvárt mértékben növekedjenek, sőt, a leányvállalat folyamatos anyavállalati finanszírozásra szorult és a Synergon csoportszintű veszteségének egyik állandó forrásává vált. A fentiekre és a korlátozott horvátországi piaci lehetőségekre tekintettel a Synergon a Span menedzsmentjével szorosan együttműködve olyan kivásárlási megoldást dolgozott ki, amely biztosította egyrészt azt, hogy a Synergon maradéktalanul hozzájuthasson a horvát leányvállalattal szemben régóta fennálló teljes kintlévőségéhez, másrészt pedig azt is, hogy a Synergon végül a mostani tranzakción nyereséget realizálva értékesíthesse részesedését. A tranzakció eredményeként befolyó, 300 millió forintot meghaladó mértékű készpénz tovább erősíti a hitelektől egyébként is mentes anyavállalat likviditását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés