Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Blackberry betört a kínai piacra

Dotkom

A Blackberry betört a kínai piacra

A Research in Motion engedélyt kapott az általa fejlesztett BlackBerry készülékek kínai forgalmazására, ezzel betört a világ legnagyobb mobiltelefon-piacára.

A kanadai Research in Motion (RIM) nyolc éves csatározás után kapott végül zöld utat Pekingtől a telefonálásra éppúgy, mint e-mail írására és fogadására alkalmas készülék forgalmazására. A RIM a legnagyobb kínai mobilszolgáltatóval, a China Mobile-lal fogott össze a BlackBerry kínai terjesztésére – áll a BBC cikkében.

A hírek szerint a BlackBerry augusztusban kerül majd a kínai üzletek polcaira, bár a cég már eddig 5000 előrendelést kapott. Üröm az örömben, hogy az amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak a cég részvényeinek opciós szerződései ügyében. Egy tavasszal lefolytatott informális belső ellenőrzés során fény derült a RIM részvényeinek 1997-es elsődleges kibocsátását követő egyes opciós szerződések visszadátumozására. A vizsgálat ellenére a RIM ázsiója nem csökkent, hiszen a BlackBerry iránti kereslet töretlen. A cég bevételei az év első 3 hónapjában megtízszereződtek, a korábbi év 18,4 millió dollárjáról 187 millió dollárra szökve fel. Az félév végére mintegy 9,2 millió előfizetővel rendelkező vállalat szemében az egyetlen szálka a múlt héten piacra dobott – és az első héten rekordméretű eladásokat produkáló – Apple termék, az iPhone lehet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés