Connect with us

technokrata

A Blackberry betört a kínai piacra

Dotkom

A Blackberry betört a kínai piacra

A Research in Motion engedélyt kapott az általa fejlesztett BlackBerry készülékek kínai forgalmazására, ezzel betört a világ legnagyobb mobiltelefon-piacára.

A kanadai Research in Motion (RIM) nyolc éves csatározás után kapott végül zöld utat Pekingtől a telefonálásra éppúgy, mint e-mail írására és fogadására alkalmas készülék forgalmazására. A RIM a legnagyobb kínai mobilszolgáltatóval, a China Mobile-lal fogott össze a BlackBerry kínai terjesztésére – áll a BBC cikkében.

A hírek szerint a BlackBerry augusztusban kerül majd a kínai üzletek polcaira, bár a cég már eddig 5000 előrendelést kapott. Üröm az örömben, hogy az amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak a cég részvényeinek opciós szerződései ügyében. Egy tavasszal lefolytatott informális belső ellenőrzés során fény derült a RIM részvényeinek 1997-es elsődleges kibocsátását követő egyes opciós szerződések visszadátumozására. A vizsgálat ellenére a RIM ázsiója nem csökkent, hiszen a BlackBerry iránti kereslet töretlen. A cég bevételei az év első 3 hónapjában megtízszereződtek, a korábbi év 18,4 millió dollárjáról 187 millió dollárra szökve fel. Az félév végére mintegy 9,2 millió előfizetővel rendelkező vállalat szemében az egyetlen szálka a múlt héten piacra dobott – és az első héten rekordméretű eladásokat produkáló – Apple termék, az iPhone lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom