Connect with us

technokrata

Időnként a legnagyobbak is lopnak

Dotkom

Időnként a legnagyobbak is lopnak

A SAP beismerte, hogy dolgozói illegálisan dokumentumokat töltöttek le legnagyobb versenytársa az Oracle szerveréről.

A német SAP AG elismerte, hogy TomorrowNow szervezeti egységének alkalmazottai “nem helyénvaló” módon dokumentumokat töltöttek le a cég legnagyobb versenytársa, az Oracle egyik szerveréről. A vállalati szoftverek világpiacának vezető cége szánja-bánja emberei tettét és kirúgta a TomorrowNow vezetőinek egy részét.

Az Oracle, az ágazat második legnagyobb vállalkozása márciusban perelte be az SAP-t, éppen azzal vádolva meg a céget, amit az most elismert. Az amerikai társaság szerint hozzáférési kódok és szerzői jogvédelem alá eső szoftverek kerültek illegális úton piaci riválisához. Az ügy hátterében az áll, hogy amikor az Oracle elkezdte felvásárolni a kisebb vállalati szoftvereket fejlesztő cégeket, például a PeopleSoftot, az SAP akciót indított ezek ügyfeleinek elcsábítására. A németek azt ajánlották a felhasználóknak, hogy viszonylag olcsón hozzáigazítják rendszereiket az SAP szoftvereihez, ám ehhez szükségük volt bizonyos információkra az időközben az Oracle-hez került programokról. Ezért leigazolták a felvásárolt cégek menedzsereinek egy részét, akik ismerhették ezeket a szoftvereket, ám elképzelhető, hogy ezek az emberek mégsem voltak minden szükséges információ birtokában, s ezért kicsit körülnéztek a volt cégüktől az Oracle-hez került szervereken.

Az Oracle 20 milliárd dollár kártérítést követel az SAP-tól, ezért a mostani beismerés a hideglelést okozott az utóbbi befektetőire. A német cég árfolyama a bejelentést követően gyengült, a frankfurti irányadó index harminc komponense közül a legrosszabb teljesítményt nyújtva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom