Connect with us

Hazai mobiltelefonos tévén dolgozik a Vodafone és az Antenna

Dotkom

Hazai mobiltelefonos tévén dolgozik a Vodafone és az Antenna

Az Antenna Hungária és a Vodafone Magyarország együttműködik annak kialakításában, hogy milyen technikai feltételekkel, illetve milyen üzleti modell alapján indíthatók Magyarországon a DVB-H technológián alapuló mobiltelevíziós szolgáltatások. A tervek szerint a két cég idén ősszel a szolgáltatás kereskedelmi bevezetését megelőző közös felhasználói teszteket folytat.

A DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) technológia révén a mobiltelefonokra nagyszámú, akár 15-20 élő televíziós csatornát lehet sugározni.

A Vodafone szerint bár a nagy sebességű 3G/HSDPA hálózaton most is lehet tévézni – a cégnek is van ilyen szolgáltatása idehaza -, az ilyen adások a csatlakozók számától és az adott csatorna videóminőségétől függően esetenként akadozhatnak, így a szolgáltatók gyakran a felbontás vagy a képkocka-frissítés frekvenciájának csökkentésével élnek. Ezzel szemben a DVB-H technológia esetén a képminőség nem függ a nézők számától.

A műszaki szabványok véglegesítése és az üzleti modellek megszilárdulása után várhatóan 2008 közepétől, a nagy világversenyekhez időzítve indulhatnak el a széleskörű kereskedelmi alkalmazások – fogalmaz a közlemény.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom