Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazai mobiltelefonos tévén dolgozik a Vodafone és az Antenna

Dotkom

Hazai mobiltelefonos tévén dolgozik a Vodafone és az Antenna

Az Antenna Hungária és a Vodafone Magyarország együttműködik annak kialakításában, hogy milyen technikai feltételekkel, illetve milyen üzleti modell alapján indíthatók Magyarországon a DVB-H technológián alapuló mobiltelevíziós szolgáltatások. A tervek szerint a két cég idén ősszel a szolgáltatás kereskedelmi bevezetését megelőző közös felhasználói teszteket folytat.

A DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) technológia révén a mobiltelefonokra nagyszámú, akár 15-20 élő televíziós csatornát lehet sugározni.

A Vodafone szerint bár a nagy sebességű 3G/HSDPA hálózaton most is lehet tévézni – a cégnek is van ilyen szolgáltatása idehaza -, az ilyen adások a csatlakozók számától és az adott csatorna videóminőségétől függően esetenként akadozhatnak, így a szolgáltatók gyakran a felbontás vagy a képkocka-frissítés frekvenciájának csökkentésével élnek. Ezzel szemben a DVB-H technológia esetén a képminőség nem függ a nézők számától.

A műszaki szabványok véglegesítése és az üzleti modellek megszilárdulása után várhatóan 2008 közepétől, a nagy világversenyekhez időzítve indulhatnak el a széleskörű kereskedelmi alkalmazások – fogalmaz a közlemény.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés