Connect with us

technokrata

Eladósorban a kábelszolgáltató – a tízmilliárd dolláros ügylet

Dotkom

Eladósorban a kábelszolgáltató – a tízmilliárd dolláros ügylet

A Virgin Media brit kábelszolgáltató magánbefektetők többszöri megkeresése után úgy döntött, megbízza a Goldman Sachs-ot egy lehetséges vevő felkutatásával.

Az elmúlt hetekben többek között a Richard Branson vezette Carlyle Group is ajánlatot tett a Virgin Media megvásárlására, az összegről azonban nem szolgáltak információval a helyzetet jól ismerő források – áll a Reuters vasárnapi jelentésében.

A Virgin piaci értéke 8 milliárd dollár, ami alapján a legsoványabb ajánlat is meghaladja majd a 10 milliárd dollárt – tekintve a tulajdonosváltáskor szokásosan fizetett prémiumok rendszerét.

A cég, amelynek a részvényei ugyan a New York-i tőzsdére vannak bejegyezve, ám tevékenysége és ügyfélköre Nagy Britanniához köti, 6,1 milliárd fontnyi (12,21 milliárd dollárnyi) hosszú-távú adóssággal rendelkezik. A cég részvényei pénteken 24,37 dolláron zártak a Nasdaq-on. A lehetséges vevő felkutatásával megbízott Goldman Sachs nem kommentálta a Carlyle ajánlatáról szóló híreket. A Virgin Media csoportot tavaly hozták létre Nagy Britannia két kábelszolgáltatójának – az NTL-nek és a Telewestnek – az egyesüléséből, majd a Virgin Mobile ezt követő felvásárlásából. A cég kábeltelevízió-, telefon-, mobiltelefon- és nagy sebességű internet-szolgáltatásokkal foglalkozik. Közel 15,3 millió egyéni előfizetővel rendelkezik, akik közül sokan egynél több szolgáltatására is előfizetnek.

A cég jelenleg elkeseredett jogi küzdelmet folytat többek között a BSkyB nevű műholdas szolgáltatóval szemben is. A tavalyi évben egy a Blackstone Group, a Cinven, a Kolhberg Kravis Roberts & Co. és a Providence Equity Partners szövetségével létrejött csoport megpróbálta megvásárolni a Virgin Mediát, de az ajánlatukat visszautasították a túl alacsony vételi árra hivatkozva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák