Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szó szerint szellemes szofver

Dotkom

Szó szerint szellemes szofver

Temetőüzemeltetők részére térinformatikával, légifelvételekkel és GPS-navigációval összekapcsolt integrált rendszert fejlesztett ki két hazai informatikai cég. A sírhelyek pontos nyilvántartása, könnyű azonosítása és megtalálása az évek múlásával jelentős problémákat okoz a temetők üzemeltetőinek és látogatóinak egyaránt.

Elsőként a jászberényi temetőben vezeti be a HostLogic Kft. és a Noldex Zrt. az általuk közösen kifejlesztett, a kelet-közép-európai régióban egyedülálló rendszert. Az SAP Business One programon alapuló szoftver azon túl, hogy biztosít minden funkciót, melyekre egy temetkezési vállalatnak ügyviteli munkája során szüksége lehet, egy térinformatikai kiegészítést kapott, mely légifelvételek és GPS-koordináták segítségével könnyíti meg a temetői nyilvántartás feladatát. A sírokról készült egyedi fotók, valamint a légifelvételről nyomtatható térkép segítségével egyértelműen beazonosítható, pontosan mely sírhelyről van szó, másrészt azonnal megjeleníthetők egy adott helyre vonatkozó adminisztrációs adatok is – mondta el Debreczeni István, a Noldex Zrt. vezérigazgatója.

Az elhunytak adatai mellett ugyanis a temetők fennállásáig meg kell őrizni a temetési hely felett rendelkezők adatait és rendelkezéseit is, a sírhelyek pontos beazonosításához pedig már-már elengedhetetlen segítséget nyújtanak a térinformatikai alkalmazások – hangsúlyozta Nagy Gábor, a jászberényi temetőt működtető Selena Kft. vezetője.

Az adminisztrációs rész modernizálása mellett egyre nagyobb az igény a térinformatikai eszközök integrálására – immáron tehát a temetőkben is. Vállalatirányítási rendszerrel együtt mindezekre eddig még nem volt lehetőség, holott erre is megoldást keresnek az üzemeltetők. Azonban a temetői és a temetkezési szolgáltatás igen szétaprózott, gyakran családi vállalkozások formájában működik Magyarországon, így egyelőre csak a nagyobb üzemeltetők engedhetik meg maguknak az új rendszer használatát – mutatott rá Zoltai Zoltán, a HostLogic Kft. SAP Business One divíziójának vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés