Connect with us

technokrata

Gyors internettel nyomul a Vodafone

Dotkom

Gyors internettel nyomul a Vodafone

Mától 40 települést fed le a Vodafone 3G-hálózata, amelyet alkalmassá tettek a szélessávú internetet (HSDPA) biztosító technológia alkalmazására is – jelentette be Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a cég sajtótájékoztatóján.

Korábban csak Budapesten volt elérhető a Vodafone 3G-szolgáltatása, mostantól tehát az agglomerációban, valamint öt vidéki nagyvárosban (Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon) is hozzáférhető, akárcsak az említett HSDPA, amely 3,6 Mbit/s-os maximális letöltési és 384 kbit/s-os feltöltési sebességű hozzáférést biztosít. Év végére pedig a jelenlegi 25 százalékos lefedettséget legalább 30 százalékra kívánják növelni. (A T-Mobile és a Pannon már korábban elindította az ilyen jellegű szolgáltatását). A beruházás összegét nem árulták el, hiszen az része a cég éves fejlesztési tervének és keretének. A Vodafone vezetése korábban azt közölte, hogy a cég az idén több mint 100 millió dollárt költ hálózatfejlesztésre, aminek része a harmadik generációs mobilkommunikáción belül a szélessávú internetes (HSDPA) szolgáltatás nyújtása is.

A tegnapi sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy egy forgalmidíj-mentes mobilinternet-csomagot vezetnek be, ennek havidíja kétéves hűségnyilatkozattal bruttó ötezer forint. Ennek igénybevételéhez nem szükséges meglévő Vodafone-előfizetéssel rendelkezni, viszont nem használható (az ötezer forintos keret fejében) fájlcserélő alkalmazásokra. Beck várakozása szerint az év végéig legalább tízezren veszik igénybe a szélessávú szolgáltatást. A Vodafone 2,1 milliót meghaladó ügyfélszámának 15 százaléka vállalati ügyfél, a többi egyéni előfizető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle