Connect with us

technokrata

Nő az igény a hálózathoz csatlakoztatott tárhelyekre

Dotkom

Nő az igény a hálózathoz csatlakoztatott tárhelyekre

A Netgear megvásárolta az Infrant-t.

A Netgear bejelentette, hogy megvásárolja az Infrant Technologies Inc.-et. A 2001. márciusában alapított, kaliforniai Infrant kisvállalkozások és profi otthoni felhasználók számára biztosít tárhely lehetőséget. A ReadyNAS termékcsaládja (NAS = hálózathoz csatlakoztatható tárhely) RAID adatvédelemmel van ellátva, amivel a userek biztonságosan tárolhatnak adatokat. A ReadyNAS termékek az Infrant saját processzorával, a Linux-alapú RAIDiator operációs rendszerrel működnek, az Expandable Protection (X-RAID) – növelhető védelem – a technológia pedig lehetővé teszi a RAID szint növelését további meghajtók hozzáadásakor.

A Netgear 60 millió dollárt fizet az Infrantért, ebből 20 milliót a részvényesek a következő három évben meg is kapnak, amennyiben elérik a meghatározott értékesítési számokat. Az akvizíciót követően Paul Tien Infrant elnök-vezérigazgató veszi át a Netgear meghajtó termékcsaládjának irányítását, ugyanakkor a Netgear elnök-helyettesévé is kinevezik.

Az Infrant termékei a Netgear Zetera micro SAN (Storage Area Network) technológiájú Storage Central termékcsaládot egészítik ki, míg a ReadyNAS termékek pedig olyan szórakoztató elektronikai termékek körét bővítik, mint az EVA8000 Digital Entertainer HD, mely PC-ről, Internetről vagy NAS eszközökről közvetít digitális tartalmakat TV-re.

„Amennyiben az emberek a továbbiakban is szeretnének biztonságosan létrehozni, megosztani digitális tartalmakat, akkor a hálózathoz csatlakoztatható tárhelyek iránt nőni fog a kereslet is” – mondta Patrick Lo, Netgear elnök-vezérigazgató.

A felvásárlás részeként a Netgear 34 teljes munkaidős Infrant dolgozót is átvesz, köztük 21 mérnököt, bejegyzett és szabadalmazott technológiát és jelenlegi illetve fejlesztés alatt álló termékeket egyaránt. A jelenlegi termékek között szerepel a ReadyNAS NV+, a four-bay desktop eszköz és a ReadyNAS 1100, a four-bay rack-mountable chassis rendszer és meg egy sor termék a következő 12 hónapra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek