Connect with us

technokrata

Egyszerűsödik a Magyar Telekom

Dotkom

Egyszerűsödik a Magyar Telekom

A Magyar Telekom egyszerűsíti szervezeti felépítését.

A T-Systems portfoliójának – különösen a legutóbbi, a KFKI Csoport és a T-Systems Hungary akvizíciói révén történő – bővülését követően a Magyar Telekom felülvizsgálta az üzletág szervezeti felépítését, és a szegmens struktúrájának egyszerűsítése mellett döntött.

A most kezdődő átalakítás az év elején bevezetett, sikeresnek bizonyult irányítási struktúrát követi. A jelenlegi hat leányvállalat tevékenységeit azok profilja és kompetenciái szerint két, független jogi személyiségű divízióba szervezik. Az IT-infrastruktúra divízióba szerveződik a BCN, az ICON és a KFKI-LNX. A divízió tevékenységei közé tartozik majd a hálózat- és rendszerintegráció, a hálózatüzemeltetés, a hálózatbiztonság és az informatikai tanácsadás.

Az IT-alkalmazások divízió az Integris-t, az IQSYS-t és a T-Systems Hungary-t foglalja magába. Ez a divízió a helyszíni támogatásért és üzemeltetésért, valamint az alkalmazásintegrációért, alkalmazásfejlesztésért és -üzemeltetésért lesz felelős. Ezen kívül egy harmadik – csak operatív – divízió (Infocom) alkotja majd az új szervezeti felépítés utolsó pillérét, amely a hagyományos, házon belüli szakértelem – a beszédcélú szolgáltatások, az adatkommunikációs WAN megoldások, valamint az outsourcing tevékenységek – menedzseléséért lesz felelős.

Az átalakítás következtében csökkeni fog a leányvállalatok száma, a jogi integráció várhatóan 2008. január 1-jéig fejeződik be.

A Magyar Telekom Csoporton belüli integráció további lépéseként egyesül a T-Online Magyarország Zrt. Internet-hozzáférési tevékenysége és az Emitel Zrt. a Magyar Telekom Vezetékes szolgáltatások üzletágával (T-Com).

A T-Online Magyarország üzleti tevékenységei közül az integráció a hozzáférési üzleti területet érinti, amely magában foglalja az Internet-hozzáférési termékeket (ADSL, modemes és kábeles Internet-csatlakozás), valamint az IPTV (internetes televízió) és VoIP (internetes telefon) szolgáltatásokat. Ennek tükrében az Internet-hozzáférési terület a T-Com üzletágba integrálódik, aminek fő indoka a szélessávú szolgáltatások iránti növekvő igény és az integrált szolgáltatások elterjedése. A T-Online Magyarország fennmaradó üzleti egysége – a tartalom és webportál portfolió – a média- és tartalomszolgáltatásokra, valamint más, új üzleti területekre kíván fókuszálni.

Az Emitel, amely távközlési szolgáltatásokat nyújt a dél-magyarországi régió három primer körzetében, 2007. március végén 72 ezer vezetékes vonallal rendelkezett – ezért mindenképpen indokolt a Magyar Telekomba történő integrálása. Az integráció következtében középtávon egyszerűsödik és rugalmasabbá, gyorsabbá válik az ügyfélkiszolgálás.

Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul, előreláthatólag szeptember folyamán. Ezt követően a Magyar Telekom lesz az általános jogutódja mind az Emitelnek, mind a T-Online Magyarország beolvasztott területének. Mivel mindkét társaság a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépésekhez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle