Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországról irányítják az AuDaCon AG romániai érdekeltségét

Dotkom

Magyarországról irányítják az AuDaCon AG romániai érdekeltségét

Elsősorban a gyorsszerviz-hálózatokat működtető nagyobb alkatrész-kereskedő cégeknek és a márkafüggetlen szervizeknek, valamint lízingtársaságoknak, flottaüzemeltetőknek kínálja off- és/vagy online adatszolgáltatásait a németországi anyacég, az AuDaCon AG által alapított AuDaCon Hungary Kft.

A több mint két évvel ezelőtt magánszemélyek által létrehozott AuDaCon személyautók és haszonjárművek optimális üzemeltetését, szervizelését segítő műszaki adatbázisrendszert működtet, és ezeket díjazás ellenében – off- és/vagy online módon – a felhasználók rendelkezésére bocsátja. A cég egyrészt összegyűjti, illetve rendszerezi az autógyártók műszaki-technikai adatait, másrészt a felhasználóktól kapott adatbázisokat csoportosítja, és ezekből a kívánt adatokat értékesíti. Ezek alapján például a flottaüzemeltetők összevethetik egy-egy autómárka, illetve annak modellje időszakos kiadásait, amelyek a javítások gyakoriságát, a főbb alkatrészcserék mennyiségét éppúgy tartalmazhatják, mint a szervizek számára az aktuális beállítási vagy szerelési információkat – foglalta össze a NAPI Lendületnek Arthur Selescu, a magyarországi AuDaCon ügyvezető igazgatója.

Az Európában az itthonival együtt jelenleg összesen kilenc leányvállalatot működtető cégcsoport az adatszolgáltatási tevékenységből tavaly összesen mintegy 2,9 millió euró árbevételt ért el, idén pedig – az újabb érdekeltségeket is beleszámítva – ötmillió euró elérése a cél. Ebben az évben várhatóan Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is létrehoznak AuDaCon-érdekeltségeket – mondta kérdésünkre Ralf Mühlbichler, a cégcsoport marketingigazgatója, aki még hozzátette: a magyarországi leányvállalattól – amely az itthoni ügyfélhálózat kialakítása mellett a romániai piacon is képviseli az anyacéget – az alapítók két éven belül nullaszaldós eredményt várnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés