Connect with us

technokrata

A BenQ kiárusítja kameráit

Dotkom

A BenQ kiárusítja kameráit

A vállalat tovább fogyatkozik, most digitális kamera üzletágát hullajtja el.

A BenQ hivatalból megszabadítja magát digitális kamera ágazatától. A tajvani székhelyű számítógép alkatrészeket, távközlési és fogyasztói elektronikai termékeket gyártó vállalattal már alá is írta a szerződést az Ability Enterprise Co. A szintén tajvani, digitális kamerákra specializálódott vállalat nemcsak a gyártósorokat, tárgyi eszközöket, hanem a kutatásfejlesztési egységet is átveszi. Hozzávetőlegesen 70 alkalmazott, főként a K+F személyzete kerül át az Ability-hez, és kezdi meg a munkát június elsejétől.

A tranzakció várhatóan június 30-án zárul, az aznapi könyv szerinti értéken, mely feltehetően három millió dollár körül mozog majd.

Sheaffer Lee, a BenQ Corporation elnöke szerint a vállalat fontos és jövedelmező terméksorozatai közül az egyik a digitális kamera. „Minden bizonnyal az Ability megtartja ezt – mint a BenQ legnagyobb stratégiai partnere – a jövőben a BenQ márkájú digitális kamerákkal is.”

Roger Tseng, az Ability Enterprise Co., Ltd. elnöke elégedett azzal, hogy megerősítette a vállalat szövetségét a BenQ-val. „Ez egy fontos mérföldkövet jelent az Ability számára, mivel kiválóan illeszkedik portfoliónkhoz, hosszabb távon pedig a K+F, valamint a gyártás területén erősíti versenypozíciónkat.”

Az üzletág értékesítése egy újabb erőfeszítés annak érdekében, hogy megfordítsák a vállalat lejtmenetét. 2006 októberében jelentette be a BenQ, hogy megszünteti németországi mobilrészlegét, ami végül a fizetésképtelenség miatt felszámolás alá került.

Az akvizíció egyébként azután látott napvilágot, hogy a BenQ bejelentette eddigi legrosszabb pénzügyi eredményeit.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák