Connect with us

technokrata

Dotkom

A WEP halott

Német kutatók olyan támadást dolgoztak ki a WiFi hálózatokban használatos WEP biztonsági protokoll ellen, amely 95 százalékos valószínűséggel két percnél hamarabb megfejti a kulcsot.

Amikor 2001-ben először feltörték a WEP-et, még több mint ötmillió csomagra volt szükség a kulcs megszerzéséhez. Három évvel ezelőtt egy KoreK nevű hacker új támadást publikált. Ez a “choppernek” (helikopternek) keresztelt megoldás egy nagyságrenddel csökkentette a szükséges csomagok számát. Nemrég azután a darmstadti műegyetemen három PhD hallgató olyan támadással jelentkezett, amelyben mindössze 85 ezer csomag elegendő ahhoz, hogy 95 százalékos valószínűséggel feltörjék a WEP-et.

A német csoport bebizonyította, hogy 40 ezer csomag feldolgozása után 50, 85 ezer csomag után viszont már 95 százalékos valószínűséggel meg tudják szerezni a kulcsot. Ez azt jelenti, hogy két percnél hamarabb fel lehet törni egy WiFi hálózatot.

Napjainkban általában 40/64 és 104/128 bites kulccsal valósítják meg a WEP-et. Vannak gyártók, amelyek 232/256 bites kulccsal dolgoznak, ám ez sem segít, mivel a kutatók úgy nyilatkoztak; némi továbbfejlesztéssel a WEP512 sem jelent számukra akadályt. A kutatók szerint a WEP halott – írja a VirusBuster hírlevele, a The Registerre hivatkozva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek