Connect with us

Hirdetés

technokrata

Műholdas szélessáv olcsón

Dotkom

Műholdas szélessáv olcsón

Jobb lefedettség biztosít az újonnan felbocsátott műhold a Kanári-szigetektől az orosz határig.

A SES ASTRA műholdszolgáltató felbocsátotta legújabb, 31 aktív transzponderrel felszerelt műholdját, amely segítségével a cég még jobb műholdlefedettséget biztosít majd a Kanári-szigetek és az orosz országhatár közötti régióban. A 2007. május 3-án a Korou-ban lévő Európai Űrközpontból fellőtt műhold pályára állva elsődleges feladata az lesz, hogy direct-to-home (otthonról egyenesen fogható) szolgáltatásokkal lássa el Európát a 19,2 fok keleti pozícióról. Az ASTRA 1L pályára állításával lehetőség nyílik a lefedettség további bővítésére a Kanári-szigetek és az oroszországi országhatár irányába. Az ASTRA 2C műholdja a 19,2 fok keleti pozíciójából a 28,2 fokos pozícióba állhat, ahol pedig teljes kapacitással szórhatja adását az Egyesült Királyságban és Írországban. A 2007-es évre a cég további két műhold fellövését tervezi.

Emellett az ASTRA elindította ASTRA2Connect nevű műholdas szélessávú szolgáltatását, amellyel az infrastrukturálisan elmaradott térségekbe is könnyen és olcsón tud szélessávú elérést biztosítani.

Mint ismeretes, az ASTRA műholdjainak elérése idén tovább növekedett. A műholdakon keresztül továbbított tévé- és rádióműsorok ma több mint 109 millió háztartásba jutnak el Európa és Észak-Afrika 35 országában. Az ASTRA műholdjainak kihasználtsága az első negyed végén 88%-os volt. Az ASTRA és SIRIUS műholdrendszereken továbbított tévé- és rádiócsatornák száma szintén tovább növekedett, számuk az első negyedben meghaladta a kétezret.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés