Connect with us

technokrata

Internetes veszélyekről játékosan

Dotkom

Internetes veszélyekről játékosan

Bugyuta, de nagyon hasznos webes játék a Symantec-től.

A kék-sárga vállalat már jó ideje „küldetésének tekinti” a hétköznapi, az informatikai biztonsághoz nem értő felhasználók oktatását – ez a réteg azonban a hagyományos, oldalak tucatjaira rúgó statisztikákkal, kimutatásokkal, fenyegetések ismertetésével, trendek előrejelzésével egyszerűen nem érhető el. Kézenfekvőnek tűnik egy olyan megoldást választani tehát, amely ugyan csak kevesebb információt ad át, azt viszont hatékonyabban, szórakoztató keretek között. Ezt a célt szolgálja a Veszélycsomag című játék.

Egyszerű flash-es kikapcsolódásról van szó, amelyben a felhasználónak ki kell választania a felkínáltak közül egy digitális kártevőt (vírus, féreg, trójai stb.), majd ezzel kell felszedegetni tíz pályán a pontokat érő tárgyakat, illetve „jó” kártevőként kikerülgetni a Symantec gömböket. Az ismeretekre, a logikai és az ügyességi készségekre alapozott játékban látszólag a cél, hogy minél több pontot szerezzünk, és ezzel felkerüljünk a legjobbak közé – valójában az IT-biztonságról igyekszik egyszerűen, közérthetően tájékoztatni (és ezért még a burkolt reklám is megbocsátható).

Érdemes kipróbálni, mert habár néha zavaróan kisejlik a „német szülő” a magyar gyerek háta mögül (németül nem tudóknak: a weiter jelentése tovább), még a sokat látott/hallott guruknak is szolgálhat új információval egy-egy kérdezz-felelek játék. Az viszont kérdés, hogy az „Um Dich fďż˝r das Gewinnspiel anzumelden klicke bitte auf diesen Link” szöveg, amit a játék végén, az élmezőnybe való feliratkozás után e-mailben kap a felhasználó, mit jelenthet (bár sejtésünk azért van) – a Veszélycsomag némi német tudást is igyekszik az internetezőkbe plántálni 🙂Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle