Connect with us

technokrata

Ázsia: rekordokat döntenek az okostelefonok

Dotkom

Ázsia: rekordokat döntenek az okostelefonok

A piac 46 százalékát a Nokia uralja.

Rekordmagasságokban szárnyalnak az okostelefonokból és hasonló eszközökből származó eladások az ázsiai, csendes óceáni térségben – derült ki egy új piackutatásból. A felmérést végző Canalys adatai szerint az év első negyedében 10,7 millió okos mobileszközt szállítottak a gyártók a régióba, mely negyven százalékkal több az előző év azonos időszakához képest.

A piackutatási eredmények szerint a Nokia nem csak a világon összesen, hanem ezen a területen is uralja a piacot a maga 46 százalékos részesedésével, emellett nincs egyetlen olyan gyártó, amely önmagában akár csak a 15 százalékot elérné. A finn sikerét nagyrészt a felhasználóbarát eszköznek, a Symbian S60-alapú Nseries-nak köszönheti – mondta a Canalys.

A vezető gyártók piaci részesedésüket a kisebb szereplők rovására növelték. Az első öt gyártót leszámítva a leszállított készülékek aránya a 2006. első negyedévi 24,5 százalékról 20,9 százalékra esett az idei azonos időszakban.

A Canalys elemzője, Rachel Lashford elmondta: „Az amerikai és az EMEA régióval összehasonlítva az ázsiai, csendes óceáni térségben még mindig viszonylag alacsony a professzionális okos mobileszközök volumene.”

Az okos mobileszközök egyik legnagyobb piaca Ázsia és a Csendes Óceán térsége, köszönhetően a nagyszámú lakosságnak. Az első negyedévben világszerte leszállított 23,2 millió eszköz 46 százaléka itt került forgalomba.

Mindazonáltal a leszállított darabszám növekedése lelassulhat a térségben. A Canalys adatai szerint az év első negyedében az okos mobileszközök értékesítése évente 40 százalékkal emelkedik. Bár ez a szám jóval a globális átlag felett van, a tavalyi utolsó negyedév 84 százalékához képest sehol nincs.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek