Connect with us

technokrata

A legnagyobb kapacitású, titkosítással bíró winchester

Dotkom

A legnagyobb kapacitású, titkosítással bíró winchester

Ha (túl) sok a titkunk…

Ugyan a Fujitsu már korábban bejelentette 300 GB-os tárkapacitással bíró, 2,5 colos méretű háttértárolóját, a noteszgépekbe szánt winchesterek közül a Hitachi 200 GB-os, Travelstar 7K200-as modellje birtokolja jelenleg a legnagyobb, hardveres titkosításra is képes merevlemez címét (a rivális gyártó óriási kapacitást nyújtó terméke nem tudja megvédeni az adatokat). Az eszközön egy szoftveres kulcs segítségével történik a titkosítás – mind íráskor, mind olvasáskor biztonságban vannak az adatok azok elől, akik nincsenek a kulcs ismeretének birtokában. Enélkül a tudás nélkül a winchesteren csupán értelmezhetetlen adatok kusza halmazát látja az érdeklődő.

Természetesen nem olcsó egy ilyen eszköz: a Travelstar 7K200-as modelljei közül a titkosításra is képes példányok egyenként a nyáron lesznek megvásárolhatók, körülbelül 250 dolláros (50 ezer forintos) áron. A Dell mindazonáltal már most kínálja a merevlemezeket, kicsit meglepő módon XPS és Alienware noteszgépeiben. A játékra terveztetett hordozható számítógépek akár kettő darabot is kaphatnak a Hitachi termékéből, vagyis összesen 400 GB-nyi titkosított tárolóhelyet nyújthatnak annak, aki érdeklődik a konfigurációk iránt.

Korábban egyébként a Seagate kezdett nagyobb hangsúlyt fektetni a hardveres titkosítással bíró winchesterekre; ám ezek a modellek a Hitachi készülékéhez képest alacsonyabb kapacitással rendelkeznek. A jövő azonban tisztán látszik: a mobil számítástechnikában, különösen a fontos információkat tartalmazó (jellemzően vállalati) notebookoknál, ahol a komplett számítógépek ellopása sokkal nagyobb fenyegetést jelent, mint az asztali PC-knél, általánossá válhat a merevlemezbe integrált adatlopási védelem.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Samsung Galaxy A

Kütyük

A Samsung Galaxy A sorozatból mindenki tud választani

2019. december 15. vasárnap
fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T

Dotkom