Connect with us

technokrata

Csökken a PC-k iránti vásárlói kedv

Dotkom

Csökken a PC-k iránti vásárlói kedv

Legyártják a háromszázezredik Albacomp számítógépet.

Eredményesen zárta a menedzsmentváltással indult 2006-os évet az Albacomp Zrt., a vállalat 16,6 milliárdos forgalom mellett 134 millió forintos üzemi eredményt könyvelhetett el. A cég jelentős sikereket ért el a szolgáltatásokra fókuszáló új stratégiájával, a forgalmának 25%-a már e területről folyt be, valamint továbbra is tartja a 2008-ra e téren kitűzött 50%-os célt. A folyamatosan növekvő szolgáltatás-bevételekre alapozva a vállalat a 2007-es pénzügyi évre 20%-os növekedés mellett 19,8 milliárd forintos forgalmat és 500 millió forint üzemi eredményt tervez. Az Albacomp a szolgáltatások terén elért előretörés mellett a hardverértékesítések terén is megerősítette pozícióját, az IDC adatai szerint a hazai piacon a PC és a notebook értékesítésben a 6. illetve 9. helyen áll.

Az Albacomp a 2005-ben elért 14,5 milliárdos forgalomhoz képest 15%-os növekedés mellett 16,6 milliárd forint árbevételt realizált.

Az összes forgalmon belül a hardver- és szoftverértékesítés 12,6 milliárd forint volt, amely 1,3%-os növekedést jelent az előző évvel összehasonlítva. Csökken a PC-k iránti vásárlói kedv, míg jelentősen nő a noteszgépek iránti kereslet.

„Az Albacomp a napokban fogja legyártani a fennállása óta a 300 000. számítógépet, amely a vállalatunk számára a stabilitás, a tartós piaci jelenlét és a hazai tulajdonú vállalatok piaci létjogosultságának a jelképe” – nyilatkozta Pukler Gábor, az Albacomp vezérigazgatója. „Remélem, hogy ez a teljesítmény végre ráirányítja a kormány figyelmét arra, hogy a hazai tulajdonú vállalatok megrendeléseken keresztüli támogatása nem csupán rövid távú befektetés” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle