Connect with us

technokrata

Windows aktiváló program

Dotkom

Windows aktiváló program

A trójai révén gyorsan leapadhat a bankszámla.

A Symantec kutatói nemrég fedeztek fel egy új trójai programot, ami a Windows aktiválását igyekszik a készítője javára fordítani. Amennyiben valaki feltelepíti a Kardphisher névre keresztelt alkalmazást, az egy hivatalosnak tűnő ablakot dob fel, melyben arra figyelmezteti a felhasználót, hogy az általa megadott aktiválási kódot már felhasználták. „To help reduce software piracy, please reactivate your copy of Windows now. We will ask you for your billing details, but your credit card will NOT be charged.” – jelenik meg az internetező képernyőjén a fenti szöveg, ami a következőt jelenti: „A szoftverkalózkodás csökkentése érdekében legyen szíves most újra aktiválni Windows-át. Kérni fogjuk számlázási adatait, de hitelkártyája nem lesz megterhelve.”

Az igazság azonban az, hogy amint a felhasználó rákattint a Yes gombra, és a következőre megjelenő ablakban beírja a kívánt adatokat, a szoftver máris visszajelez alkotójának, elküldve részére az információt. Amennyiben valaki nem akar részt venni a procedúrában, és a No gombra kattint, a PC újraindítja magát. Vagyis a csapda bezárult, szabadulni csak antivírus szoftverekkel lehet.

A Symantec tájékoztatása szerint már a „vadonban” terjed a trójai, szerencsére azonban nem érinti az összes Windows-t. A Vista-felhasználók például védve vannak a Kardphisher ellen, viszont a Windows 98, 98, 2000, NT és Server 2003 környezetben internetezőknek nem árt résen lenniük.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle