Connect with us

technokrata

Támadják a Google legújabb szerzeményét

Dotkom

Támadják a Google legújabb szerzeményét

Mindössze néhány nap kellett hozzá, hogy számos cég ellenszegüljön a Google legújabb szerzeményének.

A Microsoft központi szabályozás keretein belül alapos vizsgálat tárgyává tenné, hogyan szerezte meg a Google (mint arról már beszámoltunk) a DoubleClick-et, az internetes hirdetés-szállítót. A Google szakemberei és vezetői bíznak abban, hogy a vizsgálat eredménye nem akadályozza meg az ügyletet.

AZ AT&T és a Time Warner csatlakozott a Microsofthoz a harcban. Szerintük ugyanis a Google túl sok online hirdetési lehetőséget tarthatna ellenőrzése alatt. A felhasználók személyi adatainak a biztonsága is aggodalomra ad okot. A Google ugyanis adatokat és logfájlokat tárol a weben keresztül indított keresésekről – a DoubleClick például olyan technológiával működik, amely emlékszik rá, melyik oldalakat látogatta a felhasználó.

„A DoubleClick megszerzése komolyan erősíteni a versenyt, és számos más aggodalomra is okot adna. Például a felhasználók személyes adatainak biztonsága is kényes kérdés. A DoubleClick példa nélküli kontrollt biztosítana az online hirdetések területén, és hozzáférhetne számos vásárló adataihoz, azzal, hogy követi, mely felhasználó online és mely nem” – mondta Brad Smith, a Microsoft vezető jogtanácsosa.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek