Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet terrortámadás vagy katasztrófa esetén

Dotkom

Internet terrortámadás vagy katasztrófa esetén

Az angol rendőrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban.

Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek – mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák – miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevű platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok üzleti rendszereinek működését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat.

A modern hálózatok létfontosságúak a vállalkozások legtöbbjének – nem csak az olyan e-kereskedelmi óriások esetében mint az Amazon, ebay vagy a YouTube, hanem minden olyan vállalat esetén, melyek üzleti tevékenységük során egyfajta gerincoszlopként használják IT rendszereiket. Az infrastruktúra sérülése szinte azonnal jelentős bevételkieséseket okozhat. A nemzetközi piackutató Gartner becslései szerint az IT leállás által okozott veszteségek elérhetik a 33.280 eurót óránként. A gyorsan fejlődő középvállalkozások európai piacán ez az üzleti veszteség összességében akár milliárd eurókra is rúghat.

Egy ilyen fenyegetettséggel szemben a Geographic Failover jelenti a megbízható utat egy vállalat védelmére. Azonban a hagyományos Dedicated Hosting modell esetében, ahol a vállalatoknak újra kell építeniük a fizikai visszaállításokat minden helyszínen, ez a megoldás általában túl költséges a legtöbb vállalat számára. A Virtual Hostingnak köszönhetően a kulcsfontosságú üzleti rendszerek eme fontos eszköze anyagilag elérhető mostantól. Ha katasztrófa történik, a virtuálisan hostolt alkalmazások nagyon gyorsan újraindíthatóak más helyszínen, egy alternatív gépen, az Interoute következő generációs hálózatán.

A Virtual Hosting platform minden helyszínen teljesen redundáns, így magas rendelkezésre állást biztosít szigorú szolgáltatási garanciák mellett. A szolgáltatás funkcionálisan igen hasonlít a dedikált gépeken futó menedzselt hosting szolgáltatáshoz, ugyanúgy lehetővé teszi az operációs rendszer kiválasztását és teljes hozzáférést ad az alkalmazások installálásához is. Ahelyett viszont, hogy az ügyfelek megvennék, vagy több évre lízingelnék a szervereket, a Virtual Hosting szolgáltatás rövid, akár néhány hónapos időtartamra is igénybe vehető, s ez nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Továbbá, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a hardveres költségek és a szállítási határidők miatt sem: a virtuális gépek az Interoute adatközpontjaiban levő szerverekben vannak, így készen állnak arra, hogy kielégítsék a vállalatok adatszükségleteit. Az igényelt megoldás a megrendelést követő egyetlen munkanap alatt elkészülhet.

Az Interoute jelenleg 7 adatközpontot üzemeltet Európa-szerte – Amszterdamban, Berlinben, Genfben, Madridban, Münchenben, Párizsban és Londonban – mindegyik a kontinens legfejlettebb következő generációs hang és adathálózatával van összekötve. A számos adatközpontban fellelhető Virtual Hosting platformok segítségével az Interoute Geographic Failover szolgáltatást tud nyújtani a cégek kritikus alkalmazásai számára. Ha katasztrófa történik egy városban vagy földrajzi régióban, az Interoute azonnal átkapcsolja virtuális szervereit egy másik országban található központba.

Az adatközpontok az iparágban elérhető legmagasabb infrastrukturális megbízhatóságot és biztonságot nyújtják, hétrétegű biztonsági rendszerrel, kettős elektromos ellátással, biztonsági generátorokkal és folyamatos monitoringgal. Továbbá a Virtual Hosting ügyfelei a virtuális gép olyan előnyeit is élvezhetik, mint a legfrissebb hardverek használata, anélkül hogy saját gépeik fejlesztésére kellene költeniük.

A Virtual Hosting platform az olyan mindennapi “krízisek” kezelésében is segíti a vállalatokat, amelyeket az adatforgalom okoz. Például túlzottan sikeres marketingkampányok túlterhelhetnek egyébként stabilan működő honlapokat, reptérlezárások és járatkésések hasonló problémát okozhatnak a légitársaságok online foglalási rendszereinél és utazási irodáknál, stb. Szinte minden cég találkozott már üzleti veszteséget okozó késésekkel, amelyeket a hálózati teljesítmény lassulása okoz csúcsidőben. A Virtual Hosting platform anélkül kezeli ezeket a csúcsidei problémákat, hogy a vállalatnak további komoly összegeket kellene költenie hardverparkja továbbfejlesztésére. A Virtual Hosting platform lehetővé teszi, hogy gyorsan megnövelje a virtuális szerver memóriáját és számolási teljesítményét, ezáltal lehetővé téve, hogy a honlap elbírjon a megnövekedett forgalommal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés