Connect with us

technokrata

Milliárdokat fizet ki a Google

Dotkom

Milliárdokat fizet ki a Google

Több mint három milliárd dollárért veszi meg a cég a DoubleClick-et.

A múlt héten jelentette be a Google, hogy végleges megállapodást írt alá az online hirdetésekkel foglalkozó DoubleClick Inc. felvásárlásáról. A 3,1 milliárd dolláros készpénzes ügylet résztvevői a San Francisco-i Hellman & Friedman mellett a JMI Equity is.

A hivatalos sajtóközlemény szerint az akvizícióval a DoubleClick hirdetési menedzsment technológia területén szerzett tudása és szakértelme egyesül a Google vezető hirdetési platformjával és az ezeket támogató szolgáltatásokkal. Mindkét vállalat jóváhagyta a jogátruházást, amely várhatóan az év végéig lezárul.

A busás ár jól bizonyítja a vállalkozás értékének meglepő változását, ugyanis 2005-ben mindössze 1,1 milliárdot fizettek érte jelenlegi tulajdonosai. Többek között a Microsoft Corporation is versenyben volt a New York-i központú vállalat feletti irányítás megszerzéséért. Bár az Internet-gazdaság még csak most lépett második dekádjába, az ár jól mutatja, hogy milyen értékesek is a tekintélyes piaci pozíciók – a DoubleClick bekebelezésével a Google ugyanis megerősíti elektronikus hirdetési rendszerét.

Sokan attól tartanak, hogy a Google egyre gyarapodó piaci erejét visszafoghatják saját növekedési célkitűzései. A DoubleClick hirdetési infrastruktúrája mellett azonban széles ügyfélbázisát is a Google rendelkezésére bocsátja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle