Connect with us

technokrata

A televíziózás átalakítja a távközlési hálózatokat

Dotkom

A televíziózás átalakítja a távközlési hálózatokat

A multimédiás alkalmazások, az IP-hálózatok és a szélessávú hozzáférés a távközlési iparág fő irányvonalai.

Az Ericsson elnök–vezérigazgatója a televíziós és multimédiás szolgáltatásoknak köszönhetően jelentős forgalomnövekedésre számít. A vállalat Stockholmban megrendezett éves közgyűlésén Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök–vezérigazgatója kijelentette, hogy mind a teljesítmény, mind a minőség tekintetében a televízió lesz a távközlési hálózatok átalakulásának fő hajtóereje.

Svanberg hangsúlyozta, hogy a multimédiás alkalmazások (különösen a televízió), az IP-hálózatok és a szélessávú hozzáférés a távközlési iparág fő irányvonalai, és az Ericsson kedvező helyzetben van ezek teljes körű kiaknázásához.

„Az IPTV jelentősen megnöveli a forgalmat, több berendezésre teremt igényt, valamint izgalmas lehetőségeket hoz létre a szolgáltatások és a multimédia területén” – jelentette ki.

Ebben az összefüggésben az Entrisphere és a Redback Networks a közelmúltban történt felvásárlása, a Marconi tavalyi megszerzése és a Tandberg Television felvásárlására tett nyilvános ajánlat különös jelentőséggel bír, mivel világelső megoldásokkal egészítik ki az Ericsson termékválasztékát az IPTV, az optikai szélessávú hozzáférés és az IP-útválasztás területén.

A mobil szélessáv területét illetően Svanberg aláhúzta, hogy a HSPA jelenleg széles körben elterjedt technológia, amely megteremti az alapokat olyan alkalmazások számára, mint például a mobiltelevízió és a mobiliroda.

Az idei év végére 3 milliárd ember rendelkezik majd mobiltelefonnal, és az Ericsson várakozásai szerint ez a szám még 2010 előtt 4 milliárdra növekszik. Egy másik fontos trend a távközlési szolgáltatásokkal függ össze, amely az Ericsson leggyorsabban növekvő területe: 2006 során 30 százalékos növekedést ért el. Napjainkban az Ericsson által menedzselt hálózatok 100 millió előfizetőt szolgálnak ki. Svanberg ezzel a területtel kapcsolatban kiemelte az Ericsson hálózatbeindítás terén elért eredményeit, mint például a Telstra HSPA-hálózatának kiépítése Ausztráliában kevesebb mint 10 hónap alatt, valamint a Vivo GSM-hálózatának megvalósítása Brazíliában mindössze 103 nap alatt.

Svanberg megemlítette, hogy 2006 rendkívül erőteljes év volt mind az Ericsson, mind a Sony Ericsson számára. Ez az Ericsson részéről stratégiai döntéseket is jelentett, mint például a megvalósított felvásárlások, valamint a multimédia számára kialakított üzleti egység létrehozása. Hangsúlyozta továbbá a távközlés szerepét a fenntartható gazdasági fejlődésben: jelentős hatással van a vidéki területek fejlesztésére, illetve fontos szerepet játszik a demokrácia, valamint a társadalom biztonsága és stabilitása szempontjából.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek