Connect with us

technokrata

Új domainekkel pénzünk biztonságáért?

Dotkom

Új domainekkel pénzünk biztonságáért?

.safe – bankszámlánk védelmének kulcsa?

Az F-Secure szakemberei úgy vélik, ha az ICANN bevezetné a .safe (esetleg .sure vagy .bank) domainnevet, amelyet csak bejegyzett pénzintézetek használhatnának, az-IT biztonsági megoldásokat szolgáltató vállalatok hatékonyabb szoftvereket tudnának fejleszteni a felhasználók védelmére. Az új domain a többi felsőszintű (top level) domainnévhez, például a .uk vagy a .gov nevekhez hasonlóan működne.

„Bár a .safe domainnév nem állítja meg az adathalászatot, segít a bankoknak és az IT biztonsági szolgáltatóknak, hogy ügyfeleik biztonságát garantálják. A bankoknak felelősséget kell vállalniuk ügyfeleik védelméért, és egy biztonságos domainnév (például .safe) megnyugvást nyújtana az ügyfeleknek az online banki ügyintézés során. Igaz, hogy a bankoknak költségesebb lenne a domainnév fenntartása, de ezzel csökkenthető a sikeres adathalász weblapok száma is, amelyek rengeteg embertől csalják ki nehezen megkeresett pénzüket és okoznak kárt a bankoknak.” – nyilatkozta Hyppönen, az F-Secure kutatási igazgatója.

„Az ICANN biztonságosabbá teheti az online banki ügyintézést, ha a bankok és más pénzintézetek számára létrehoz egy felsőszintű domainnevet. Az ötlet már korábban is felmerült ugyan, de az online csalások jelenlegi magas számát tekintve elérkezett a cselekvés ideje. A .safe több millió online ügyfél számára teremtené meg az interneten keresztül történő banki ügyintézés biztonságát.” – tette hozzá Hyppönen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek