Connect with us

technokrata

Új Norton Ghost

Dotkom

Új Norton Ghost

Tavaszi nagytakarítás a Symantec-kel.

A Symantec megjelentette a Norton Save & Restore 2.0 és a Norton Ghost 12.0 termékeit a Windows Vista és Windows XP felhasználók számára. A Norton Save & Restore legfrissebb változata egy sor új funkciót tartalmaz, amelyeket arra terveztek, hogy megkönnyítsék a felhasználók és „digitális családok” tavaszi nagytakarítását a személyi számítógépeken, és amelyekkel archiválhatják az olyan értékes tartalmaikat, mint a digitális fotók, MP3 fájlok, illetve pénzügyekkel kapcsolatos dokumentumok. A tapasztaltabb felhasználók számára készült Norton Ghost 12.0 a Backup Exec System Recovery technológiáit használva a Norton termékcsalád eddigi leggyorsabb és legfejlettebb felhasználói archiválási és visszaállítási megoldása.

A Norton Save & Restore minden szintű felhasználó számára egyszerűvé teszi a számítógépeken tárolt dokumentumok, üzleti feljegyzések, prezentációk, fotók, zenei tartalmak, videók és egyéb tartalmak védelmét. A legutóbbi verzió továbbfejlesztett interfészt és beállítási varázslót kínál, mely leegyszerűsíti a fájlok, mappák és a számítógép teljes egészének mentését és visszaállítását. Emellett már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos fájlokra és mappákra vonatkozóan növeljék, vagy korlátozzák az archiválási feladatokat. Egy otthoni munkaállomás esetében a mentés kiterjeszthető csupán a Word dokumentumokra és grafikus fájlokra. Ez a funkció különösen akkor hasznos, ha az archiválási hely korlátozott, illetve ha a felhasználó gyakran módosítja a fontos dokumentumokat, amelyeket folyamatosan védeni kell.

A visszaállítás egyszerű a Norton Save & Restore segítségével. A visszaállítási pontokon belüli böngészéssel lehetővé teszi a felhasználók számára a teljes visszaállítást vagy az elveszett, illetve sérült fájlok és mappák utáni gyors keresést. A továbbfejlesztett Recovery Disk lehetővé teszi a felhasználóknak a visszaállítási képbe történő visszahelyezést, még abban az esetben is, ha a Windows nem indítható el. Ha a Recovery Disk nem találja a meghajtókat, létrehozható egy módosított lemez, amely tartalmazza a szükséges meghajtókat.

A Norton Ghost 12 olyan új funkciókkal jelentkezik, mint a távfelügyeleti menedzsment, a Google Desktop integrálása, valamint a LightsOut Restore. A one-to-one távfelügyeleti menedzsmenthez kifejlesztett támogatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonsági mentést végezzenek a hálózatban lévő más Norton Ghost klienseknél. A Google desktop integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kereshető archiválási indexeket készítsenek, ezzel is gyorsabbá téve a visszaállítást. A LightsOut Restore lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hálózatukat egy távfelügyeleti helyszínen is visszaállíthassák on-disk szoftver-visszaállítási környezetben, szükségtelenné téve bootolható CD használatát. A Norton Ghost 12 szintén magában foglal egy szoftver-visszaállítási lemezt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elindítsák számítógépüket, szkenneljék a vírusokat és a merevlemez hibáit, elindítsák a visszaállítási folyamatokat, még abban az esetben is, ha az operációs rendszer nem indul el.

A Norton Ghost 12 továbbá azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók döntsenek, hogy teljes rendszermentést, vagy csak egyes fájlokra és mappákra kiterjedő mentést végezzenek, vagy mindkettőt. A mentés magában foglalja a titkosítást és a hibakeresést is az adatok biztonsága érdekében, miközben a tömörítés, a járulékos mentések, az automatikus fájlkezelés minimalizálja a tárolási helyet. A felhasználók a Norton Ghost terméket arra is használhatják, hogy a visszaállítási pontokat fizikai komputerről konvertálják virtuális lemezre. A Norton Ghost egyedi igényeknek megfelelő, eseményfüggő archiválás is végezhető, amely automatikusan megvédi a rendszert különleges eseményekkor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek