Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondot okoz a sebtében kiadott Windows fix

Dotkom

Gondot okoz a sebtében kiadott Windows fix

Gyorsan, de nem hibátlanul dolgozott Redmond egy kritikus hiba javításán.

Amint arról a minap írtunk, a múlt pénteken fedezték fel a Windows-ban ismert animált kurzorok kezeléséhez (Animated Cursor Handling) kapcsolódó biztonsági rést; illetve azt, hogy ezt már kihasználják az Interneten keresztül. Vasárnap megjelent az első olyan féreg is, a Fubalca, amely ezt a biztonsági rést használja terjedéséhez. Éppen ezért a Microsoft kedden bejelentette: még a héten elérhetővé teszi a hibát javító frissítést; a sietség okaként a nyilvános kihasználást jelölte meg a vállalat, a gyors kiadás pedig a patch tesztelésének a vártnál hamarabbi befejezésével vált lehetővé.

Nos, úgy látszik, hogy a tesztelés azért érhetett véget hamarabb, mert nem volt kellően alapos. Szerdán megjelent ugyan a javítás, ám néhány felhasználónak problémát okozott az amúgy kritikus kockázatúnak minősített frissítés, az alkalmazásba vételt követően. Nem várt jelenségre azok az internetezők panaszkodtak, akik a Realtek Semiconductor hang- és hálózati eszközeit használják. Ezek a hardverelemek a frissítést követően teljesen működésképtelenné váltak – az update eltávolítását követően azonban ismét használhatóvá lettek.

A Microsoft tájékoztatása szerint a hangprobléma azokon a Windows XP-s PC-ken lép fel, amelyek a Realtek HD Audio Control Paneljét feltelepítetten tartalmazzák. A patch installálása után az alkalmazás nem fog elindulni többé, és a Windows hibaüzenetet küld a felhasználójának, közölte a redmondi szoftveróriás (erről bővebben itt). Ugyanakkor hálózati problémákról nem kapott még panaszt a vállalat.

Időközben a Mozilla is előrukkolni látszik egy javítással: az alapítvány saját hatáskörén belül szünteti meg a sebezhetőség jelentette kockázatot. Az animált kurzorok problémája ugyanis nem csak az Internet Explorert, hanem a Firefoxot is érintette, ismerte el Mike Schröpfer, a Mozilla egyik alelnöke. Az imént említett frissítés nemsokára napvilágot láthat, jelenleg még folynak az ezzel kapcsolatos vizsgálatok, közölte a Mozilla embere.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés