Connect with us

technokrata

Újabb hamis DVD-ket szimatoltak ki a rendőrkutyák

Dotkom

Újabb hamis DVD-ket szimatoltak ki a rendőrkutyák

Munkában a négylábú kalózvadászok.

Nemrég írtunk Lucky-ról és Flo-ról, a két labrador szukáról, akiket a malajziai rendőrség egy hónapra kapott kölcsönbe a jogvédő szervezetek jóvoltából. Feladatuk az illegális terjesztésű kalóz DVD-k kiszimatolása; különbséget ugyan nem tudnak tenni az eredeti, gyárban nyomott DVD-k és a nagyüzemileg másolt korongok között, viszont mindkettőnek megérzik azt a speciális szagát, ami a lemezek műanyag összetevőjének sajátos jellemzője. Az illegális példányokat a kalózok megpróbálják elrejteni a nagy szállítókonténerekbe – és ezt eddig meglehetősen nagy hatékonysággal tehették, hiszen nagyon nehéz volt megtalálni az illegális másolatokat. Mivel azonban Malajzia a Föld egyik leginkább „kalózfertőzött” területe, a helyi hatóságok pedig elkötelezték magukat a film-, zene- és játékprogram-csempészet visszaszorítása mellett, segítséget kértek az MPA helyi szervezetétől.

A kalózok olyan mértékű csapást szenvedtek el pár hét alatt (a kutyák ugyanis több millió dollárnyi hamis lemezre bukkantak), hogy vérdíjat ajánlottak fel a két labradorra. A helyi rendőrség ezért megerősítette az állatok védelmét, és ezt ők újabb fogással „hálálták meg”. A vasárnap napvilágot látott információk szerint több mint 430 ezer dolláros csempészárura bukkantak. A fekete bundájú ebek ugyanis legalább 150 ezer korongot találtak Malajzia fővárosában – egy bolt titkos helységét fedezték fel egy rajtaütésszerű razzia nyomán.

Az akció érdekessége, hogy előtte a helyi szervek már rajtaütöttek a raktáron, de nem találtak semmit. Éppen ez a sikertelenség vette ré a kuala lumpuri rendőröket, hogy a „kutyás osztag” segítségét kérjék. Innentől átadjuk a szót a szemtanúknak: „A két labrador perceken belül kiszagolta az elrejtett lemezeket. Ezeket egy olyan szobában tartották, amelyhez csak egy titkos gomb megnyomásával lehetett hozzáférni; a gomb egy fali konnektor alá volt elrejtve.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek