Connect with us

Hirdetés

technokrata

Anti SMS-spam mobiltelefonokhoz

Dotkom

Anti SMS-spam mobiltelefonokhoz

Biztonsági és adtvesztés elleni technológiák a Symantec Mobile Security Suite 5.0-ben.

A Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhető a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetőségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében. A Symantec Mobile Security Suite 5.0 tartalmaz majd tűzfalat, antivírus és SMS spam elleni programokat, valamint olyan adatvédelmi kódolási technológiákat, amelyeket könnyű telepíteni, kezelni és karbantartani.

A Yankee Group felmérése szerint a vállalati mobil adathasználók száma 2010-re meghaladja a 269 milliót, amely mintegy 19,8 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemet jelent. A munkahelyi hálózatokhoz mobil eszközökkel kapcsolódó alkalmazottak növekvő számával párhuzamosan, nem meglepő módon, a malware-ek készítői és a bűnözők is ki akarják használni a kritikus adatok védtelenségét. A Symantec Global Intelligence Network felmérése is azt mutatja, hogy 2004 és 2006 között minden félévben csaknem megduplázódott a mobil vírusok száma.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 számos integrált technológiát kínál a mobil eszközök számára:

Antivírus – Azonnal felismeri a mobil fenyegetettségeket, és meggátolja, hogy a felhasználók megnyissák a fertőzött fájlokat. A rendszer adminisztrátorok a Symantec LiveUpdate szolgáltatáson keresztül végezhetik a vírusszkennelést és a frissítések letöltését.
Tűzfal – Ellenőrzi a kimenő és bejövő hálózati adatforgalmat is a mobil eszközön.
Anti SMS-spam – Automatikusan kiszűri és törli a spam üzeneteket, vagy egy külön spam mappába helyezi őket.
Adatvesztést csökkentő technológiák – Kódolja az adatokat az eszközön és a memóriakártyán, arra az esetre, ha az eszközt ellopnák. Fájl aktivitási napló segítségével a rendszer adminisztrátorok meghatározhatják, ha egy bizalmas fájlhoz valaki hozzáfért, és többszöri sikertelen belépési kísérlet észlelésekor minden adatot törölhetnek az adattörlő eszköz segítségével.
Telefon funkció kontrol – Lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy kiiktassák az eszköz által kínált funkciók némelyikét, például a Bluetooth vagy WiFi kapcsolatot, illetve az eszköz szinkronizálását. Ez leszűkíti a sérülékenységek és veszélyforrások körét, és csak azokat a funkciókat teszi elérhetővé, amelyek az üzletmenethez szükségesek.
Symantec Mobile VPN – Ez a választható funkció lehetővé teszi a vállalati felhasználóknak, hogy a vállalati hálózathoz biztonságos IPSec VPN csatornákon keresztül csatlakozzanak, ezáltal védve a kritikus adatokat az adatforgalom során.
Hálózati belépés kontrol – A Symantec Mobile VPN-nel együtt alkalmazva a technolgia lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy biztosíthassák, csak biztonságos, az előírásoknak megfelelő eszközök csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.
Hamisítási védelem – Ellenőrzi a hálózathoz való csatlakozás előtt, hogy az eszköz biztonsági alkalmazásait nem módosították vagy hamisították meg.
Enterprise Management – Kezelési konzolt biztosít a rendszer adminisztrátorok számára, egyedi igényekre szabott biztonsági előírásokkal és jelentéssel.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 egy olyan integrált megoldás, amely az egyre nagyobb számban előforduló, ismert és ismeretlen fenyegetettségeket célozza meg. Emellett további védelmet is kínál az elvesztett telefonok okozta gyakori problémákra. A vállalat a Mobile security Suite felhasználói verzióját, a Norton Mobile Security-t azonos időszakban, 2007 májusában jelenteti meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés