Connect with us

technokrata

Teljesen átalakul az SAP

Dotkom

Teljesen átalakul az SAP

Megváltozott az SAP vezetőinek felelősségi köre.

Az SAP növekedési stratégiájának hangsúlyosabbá tétele érdekében átalakítja menedzsmentjének feladatköreit. Ezen változásokkal egy időben Shai Agassi igazgatótanácsi tag közös megegyezéssel távozik a cégtől, hogy személyes ambícióinak megfelelően több időt szentelhessen környezetvédelmi, alternatív energiaforrásokkal foglalkozó és egyéb kérdéseknek.

Nemrég ugyanis Hasso Plattner, az SAP alapítója és a felügyelő-bizottság elnöke felfedte Shai Agassi előtt azon terveit, hogy társ-vezérigazgatóként Henning Kagermann nyomdokaiba léphet. Azonban miután Henning szerződését meghosszabbították 2009-ig, egyértelművé vált, hogy a szakember nem kívánja 10-15 évre elkötelezni magát, mivel ez nem illik az ő személyes karrier-elképzeléseibe. Főként emiatt került (előbb) sor az SAP vezetőinek felelősségi körének átalakítására.

Egyébként Shai Agassi volt a cég platform-stratégiájának mozgatórugója, olyan innovációkat vezetett be, amelyek segítették az SAP-t a növekedésben és piacvezető pozíciójának megőrzésében, valamint lerakta a jövő üzleti szoftvereinek alapjait.

Az SAP felügyelő-bizottsága 2007. április 1-jei hatállyal elfogadta Shai Agassi lemondását. Shai a felügyelő-bizottság elnökének irodája mellett különleges tanácsadóként dolgozik tovább technológiai, innovációs és versenypiaci trendeket illető kérdésekben, valamint megtart egy irodát a cég Palo Alto-i központjában.

Az SAP bejelentette továbbá, hogy azonnali hatállyal vezérigazgató-helyettessé nevezi ki Léo Apotheker igazgatótanácsi tagot, a Customer Solutions & Operations részlegének elnökét.

Az SAP szintén bejelentette, hogy végrehajtó tanácsot hozott létre, amely a vállalat Corporate Officereiből áll. Az igazgatótanács alá rendelt szervezet megosztott felelősséggel rendelkezik az ügyfeleket és a termékeket érintő stratégiáért, lehetővé téve ezáltal, hogy az SAP 2010-es növekedési tervével összhangban a cég minél hamarabb reagálhasson az ügyfelek igényeire. A vállalat jelenlegi termék- és platform stratégiája melletti elkötelezettség jegyében a fejlesztési szervezeteket vezető tisztviselők mostantól Henning Kagermann-nak tartoznak beszámolási kötelezettséggel. Ezen tisztségviselők az alábbiak:

  • Doug Merritt: Corporate Officer pozícióban az üzleti felhasználók számára kifejlesztett szoftverekért felel;

  • Klaus Kreplin, Corporate Officer pozícióban továbbra is az SAP NetWeaver technológiáért felel;
  • Jim Hagemann Snabe, Corporate Officer pozícióban az SAP Business Suite és az iparági megoldások fejlesztéséért felel;
  • Michael Kleinemeier, Corporate Officer pozícióban az együttműködésért felel és ő vezeti az iparági üzleti szervezeti egységet;
  • Bob Stutz továbbra is a CRM csoport vezetője marad.

A következő vezetők tartoznak beszámolási kötelezettséggel Léo Apotheker felé:

  • A Global Marketing és a Solution Marketing részleget egy egységes marketing részlegbe olvasztják, melynek vezetője Corporate Officer pozícióban Marty Homlish. Peter Graf mint Marty Homlish helyettese, neki tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

  • Hans-Peter Klaey, Corporate Officer pozícióban továbbra is a most már SAP Business One-t is magában foglaló kis- és középvállalati szervezetért felel.
  • Az EMEA NEWS / EMEA Central régiót egy egységbe foglalják, melynek vezetője Ernie Gunst, aki Corporate Officer pozícióban felel az SAP feladataiért a régióban.
  • Bill McDermott, Corporate Officer pozícióban az amerikai, ázsiai, csendes óceáni és japán régiókért felel. Geraldine McBride továbbra is az ázsiai, csendes óceáni és japán térség vezetője marad, és Bill McDermott-nak tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Minden partner tevékenység (beleértve ebbe a független szoftver-fejlesztőket, értékesítő, technológiai, szolgáltatási partnereket és rendszerintegrátorokat) mostantól Zia Yusuf-hoz tartozik.

Az SAP bejelentése alapján a változások 2007. április 1-jén léptek hatályba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek