Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson PSP2: mobiltelefon és játékgép egyben

Dotkom

Sony Ericsson PSP2: mobiltelefon és játékgép egyben

Mi történik, ha keresztezünk egymással egy Sony Ericsson telefont és egy PSP játékgépet?

Nos ekkor valami olyan készülék születik meg, mint amilyen az alábbi designterveken látható. Egy bizonyos Emre Husmen valahogy így képzeli el, hogy milyen lesz a Sony Ericsson sokak által várva várt első mobil játékgépe.

A Sony Ericsson PSP2 fantázianevű készülék hátlapján egy méretes optika kapott helyet, de az előlapról, a kijelző mellől sem hiányzik az elsősorban videóhívásokhoz használatos mini kamera. A 3G kompatibilis kis masina nélkülözi a hagyományos szám/karakter billentyűket, tehát minden valószínűség szerint érintőkijelzővel van felvértezve, ami jelentősen megkönnyíti az adatbevitelt.

Régóta keringenek egyébként olyan pletykák, mely szerint a Sony Ericsson egy valódi mobil játékgéppel kíván megjelenni a piacon, azonban a japán-svéd gyártó munkatársai kérdésünkre azt nyilatkozták, hogy 2007-ben egyelőre még biztosan nem fog felbukkanni ez az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonság. A gyártó idén ehelyett inkább a HSDPA-ra (például Z750i) és a mobil TV szolgáltatásokra (Bravia) kíván fókuszálni, valamint remélhetőleg kiadja majd első nagyfelbontású videófelvevős mobilját, talán éppen Handycam néven.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, egy kínai cég úgy gondolta, hogy elérkezett az ideje annak, hogy egy a PSP-re hajazó designnal megáldott és többek közt telekommunikációs és fotós funkciókkal is felvértezett készülék meghódítsa magának a világot. Így született meg az a V191 típusjelzésű masina, mely tulajdonképpen nem más, mint egy mosás közben némileg összement Sony PSP. A kínai másoló mesterek a PSP logót azért már nem merték rábiggyeszteni a készülékházra, így azt ez esetben a FUN szócska helyettesíti.

A kijelző alatti felirat büszkén hirdeti, hogy a kínai PSP-vel nem csak játszani lehet, hanem akár zenét hallgatni, videót nézni és fényképezni is. A V191 hátsó részébe került digitális fényképezőgép révén maximum 1,3 megapixeles felbontású fotók készíthetők, de természetesen a videófelvevő funkció sem hiányzik a multimédiás repertoárból. Az elkészült felvételek a belső memórián kívül akár memóriakártyákon is eltárolhatók. Némi szépséghiba, hogy a kártyacseréhez nem csak a hátlapot, hanem az akkumulátort is el kell távolítani, kárpótlásul viszont egy 256 MB-os microSD (TransFlash) kártyát is találunk a gyári csomagban. A V191 ára 700 dollár, vagyis mintegy 142 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés