Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiba a Windows Vistában

Dotkom

Hiba a Windows Vistában

Az Internet Explorer 7 is érintett.

A French Security Incident Response Team (FrSIRT) a minap jelentette be az Internet Explorer hibáját, mely nem csak a legújabb, hanem a hatos kiadást is érinti. Ennek kiaknázásával jelszóhalász (phishing) támadások intézhetők a gyanútlan és védtelen internetezők ellen. Ennek oka, hogy a browser bizonyos eseményeket nem tud megfelelően lekezelni, ezért meghamisíthatóvá válik a böngésző címsora.

Több microsoftos operációs rendszert is érint a másik sérülékenység, mely az első ismertté vált, komolyabb hiba a Windows Vistában. Ezen kívül még a Windows XP, 2000 és Server 2003 OS-ek felhasználói vannak veszélynek kitéve, mégpedig azért, mert a rendszer egy komponense nem megfelelően érvényesíti a felhasználói jogosultságokat. Ha a támadó a megfelelő információk birtokában ki tudja aknázni ezt a biztonsági rést, akkor hozzáférést kaphat az áldozatul esett számítógépen tárolt állományokhoz, állítja a FrSIRT.

A pár napja nyilvánosságot kapott sebezhetőségeket a Microsoft már vizsgálja. Redmond egyik szóvivője tegnap bejelentette, hogy a sérülékenységek egyikét sem használták még ki az Interneten keresztül. Ettől függetlenül a szoftverfejlesztő vállalat a szükséges javításokat ki fogja adni, amint elkészült velük. Addig is az első biztonsági rés ellen úgy lehet védekezni, hogy a felhasználó mindig begépeli a megbízhatónak vélt, adatokat kérő website-ok címét egy új böngészőablakba. A második pedig azért nem jelent nagy kockázatú veszélyt, mert a jelenlegi értesülések szerint csak a file-információkat lehet megszerezni ezzel a módszerrel, az érintett állományok tartalmát nem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés