Connect with us

technokrata

Eldobható e-mailcím a spamek ellen

Dotkom

Eldobható e-mailcím a spamek ellen

Ezek legalább nem szennyezik a környezetet.

Az internet segítségével ma már otthon ülve igénybe vehetünk hasznos szolgáltatásokat, letölthetünk szoftvereket, filmeket, rendelhetünk ételt, vagy éppen új számítógépet. Az online szolgáltatásokhoz regisztrálnunk szükséges, amely folyamat során legtöbbször meg kell adnunk e-mail címünket, erre érkezik egy visszaigazolás a regisztrációhoz, illetve ebben kapunk felhasználónevet, jelszót, vagy a regisztrációt hitelesítő linket.

A tartalomszolgáltatók természetesen élnek a lehetőséggel és marketing célból saját termékeikkel, szolgáltatásaikkal kapcsolatos újdonságokról tájékoztatnak bennünket elektronikus levélben. Ez a megoldás hasznos, ám ha minden cégtől kapunk ilyen ismertetőt, gyorsan megtelik postafiókunk. A szolgáltatók ugyan legtöbbször lehetőséget adnak arra, hogy a regisztrációkor eldöntsük, kérünk-e ilyen tájékoztató leveleket, ám e-mailcímünk akaratlanul is kikerül ellenőrzésünk alól, amire a spamküldők hamar lecsapnak.

A hardveres és szoftveres spamszűrő megoldásokkal foglalkozó MPP új, ingyenes szolgáltatásként egyszerű megoldást kínál arra, hogyan ne kerüljön e-mailcímünk illetéktelenek kezébe, akik kéretlen levelekkel árasztanák el postafiókjainkat. Ehhez elég egy eldobható e-mailcímet létrehoznunk, amelyet nyugodtan használhatunk az online regisztrációk alkalmával. Az eldobható e-mailcímre érkező leveleket a szolgáltató MPP a személyes postafiókunkra küldi tovább, így a regisztráció után érkező fontos információkat megkapjuk, majd az e-mailcímet – egy óra, egy nap, vagy néhány beérkező üzenet után – „kikapcsolhajtuk”. Ha pedig legközelebb szükségünk lesz eldobható e-mail címünkre, elég ellátogatni a szolgáltatás honlapjára, ahol egy kattintással aktiválhatjuk „alvó” e-mailcímünket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp