Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kártékony szoftvert hirdetett a Microsoft

Dotkom

Kártékony szoftvert hirdetett a Microsoft

Digitális fenyegetés leselkedett a Windows-t használókra.

Kínos incidens történt a redmondi óriásvállalat ausztráliai részlegénél. A kontinensnyi sziget szemfüles internetezői fedezték fel nemrég, hogy a Windows Live Messenger reklámcsíkjaiban olyan alkalmazást hirdetnek, melyet a legtöbb, IT-biztonsággal foglalkozó cég malware-nek, azaz a számítógépen tárolt adatokra veszélyes szoftvernek minősít. A SystemDoctor2006 hirdetése néhány napig futhatott bannerként, mire a Microsoft eltávolította. További részletek a digitális kártevőről.

A hibát beismerte az ausztrál leányvállalat egyik szóvivője, aki megerősítette, hogy reklámozó rendszerükben sikeresen foglalt le felületet az ártalmas szoftver tulajdonosa – az ilyen esetek elkerülésére létrehozott szűrőrendszer figyelmét ugyanis elkerülte a SystemDoctor2006. A Microsoft egyben közölte azt is, hogy a fenti eset reklámpolitikájába ütközött, ezért került sor az eltávolítására; illetve lépéseket tettek annak érdekében, hogy a jövőben még kisebb legyen az esélye egy hasonló baki elkövetésének.

Arról nem érkezett jelentés, hogy a felhasználók közül hányan kattintottan a bannerre, és telepítették fel az ártalmas szoftvert.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés