Connect with us

Hirdetés

technokrata

Börtön internetes támadásért

Dotkom

Börtön internetes támadásért

Még a legliberálisabb országokban is.

A kalózpártjáról is ismert Svédországban mindmáig nincsen közvetlen törvényi szabályozás arra az esetre, ha valamely személyt vagy gazdasági céget szolgáltatásmegtagadásra irányuló (denial of service – DoS) támadás ér. A jogi környezet egyéb lehetőségei pedig többnyire nem adtak elég intézkedési lehetőséget a sértettek kezébe – eddig. A királyságban ugyanis új törvény van születőben. Június elseje a végső határidő: az ország ekkor lépteti érvénybe legújabb, a DoS-támadást indító hackerekkel szembeni hatékony fellépést lehetővé tevő rendelkezését.

Minderre valószínűleg nem, vagy csak később került volna sor, ha tavaly nyáron nem éri hackertámadás a svéd rendőrség website-ját. A támadók 2006 közepén elérhetetlenné tették a skandináv ország bűnüldözési szervezetének webhelyét, a rendőrök pedig később nem tudtak megfelelő törvényi támogatás hiányában hatékonyan fellépni a hackerekkel szemben. Június 1-től azonban már akár 2 évnyi szabadságvesztést is kockáztathat az, aki szolgáltatásmegtagadásra irányuló támadást kezdeményez, függetlenül attól, hogy „automatikusan vagy manuálisan” hajtotta-e végre azt, olvasható a törvénytervezetben.

Arról, hogy vajon sikeres lehet-e egy manuális DoS-támadás, illetve hogy a mai szélessávú Internet-világban próbálkozik-e valaki ilyesmivel, nincs tudomásunk…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés