Connect with us

Hirdetés

technokrata

Viszlát párhuzamos, PS/2 port!

Dotkom

Viszlát párhuzamos, PS/2 port!

Hardveres tűzfal igen, nyomtatóport nem – információk az Intel következő alaplapi chipkészletéről.

Jelenleg hivatalos megerősítést még nem nyertek azok az információk, melyekről nemrég az X-bit labs számolt be. A Bearlake X és Bearlake Q kódnevek alatt futó alaplapi chipkészletekről van szó, melyek részletes adatai az Intel izraeli központjából szivárogtak ki. Eszerint a Core 2 processzorok pusztán az chipsetek cseréjével 15 százalékkal nagyobb teljesítményre lesznek képesek, a jelenlegi megoldásokhoz viszonyítva. Ennek egyik oka, hogy az új chipkészlet már támogatni fogja az 1066 és az 1333 MHz-es frontoldali buszsebességet.

A Bearlake X az Intel jelenleg 975X néven futó modelljét hivatott lecserélni – még idén (a harmadik negyedévben). Támogatni fogja a PCI Express busz 2.0-s változatát, azaz az 5 GHz-es órajelet (jelenleg a PCI-E 2,5 GHz-es órajelen működik), illetve a két PCI Express x16 sávot. A fent említett buszsebesség mellett a PC2-6400 (800 MHz-es DDR2), illetve a PC3-10600 (1333 MHz-es DDR3) memóriamodulokat is fogadni képesek lesznek az ezen chipsettel bíró alaplapok. A Bearlake család más tagjai szintén támogatják majd az 1333 MHz-es frontoldali buszsebességet, de nem feltétlenül rendelkeznek majd több GPU-s képességekkel, illetve az 1333 MHz-es DDR3 RAM-okat is maximum 1066 MHz-es órajelen tudják majd üzemeltetni.

ICH9 I/O vezérlőkkel látják el az Intelnél a chipkészleteket, melyek a központi vezérlőegységet kevésbé terhelő, továbbfejlesztett hálózati csatolót tartalmaznak, illetve támogatják a hardveres tűzfalakat is. Emellett azonban a PS2 és az LPT portok hiánya kellemetlenül érintheti azokat, akik még ma is ilyen csatolófelületű egeret, billentyűzetet, nyomtatót, szkennert használnak – pedig ezen felhasználói tábor még most is igen népes. Cserébe az ICH10 már rendelkezni fog Wi-Fi vezérlővel, azaz végre általánossá válhat az asztali PC-kben is a notebookok terén már évek óta alapvetőnek mondható vezetékmentes hálózati csatlakozás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés