Connect with us

technokrata

Életet mentett a notebook

Dotkom

Életet mentett a notebook

Golyófogó noteszgép.

Panasonic kifejezetten kemény fizikai környezetek elviselésére fejlesztett Toughbook noteszgépéről már többször is írtunk – a hordozható masinát többek között az Egyesült Államok hadserege is alkalmazza. Néhány példányuk szolgálatot teljesít az iraki hadszíntéren is, nemrég egyikük kiemelkedő tettet „hajtott végre”.

Egy meg nem nevezett amerikai katonáról szól a történet: a szerencsés fickónak megvolt az a bogaras szokása, hogy hordozható számítógépét mindenhova magával vitte. A CF-M34-es Toughbook a katona testére csatolva utazott gazdájával, és ez mentette meg a férfit a haláltól. A 82-dik Ejtőernyős Század tagjaként szolgáló amerikaira ugyanis kritikus helyen lőttek rá, ám a strapabíró notebook szerencsére megállította a halálosnak ígérkező golyót. Igaz, hogy tönkrement, de ezzel életet mentett.

Az eset után a kis hordozható eszköz bekerült az amerikai katonák nem hivatalos páncélzatának tárába – eddig többnyire a keresztény vallásúak védték magukat ilyen módon. Ők azonban az imára és a Bibliára esküdtek, de úgy tűnik, vagy nincs isten, vagy nem is számítanak a külsőségek – a Panasonic notebookja ugyanolyan jó szolgálatot tesz.

Míg a történteket átélő katonának immár két születésnapja van, a vállalatnak természetesen nagyon jó (ingyen)reklámot biztosít az eset – a notesznek pedig szüksége is van erre, hiszen közel 5 ezer dolláros ára nem éppen vevőcsalogató. 2007-re egyébként mintegy 860 millió dollárra becsülik a strapabíró notebookok piacának méretét, amiből a Panasonic Toughbookja a fenti eset miatt valószínűleg még nagyobb szeletet hasíthat majd ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle